Met een gietijzeren pan kunt u heerlijk koken op de barbecue, maar u wilt natuurlijk niet dat de pan gaat roesten of dat uw gerechten aanbakken. Daarom is het belangrijk dat u de pan inbrandt. [...]
Tomahawk steak Het is misschien wel een van de mooiste stukken vlees: de Tomahawk steak, het is eigenlijk een ribeye met het bot er nog aan. Wat is een Rib eye? Zo’n mooi stuk vlees moet je via [...]
Hieronder een paar “Funny Facts” over het BBQ’en: – 5,3 Grills in Nederland met een gemiddelde prijs van € 217,00 – Steeds meer groente op de grill – 2 op de [...]
Team Bad to the Bone, mede opgericht door Erik (teamcaptain) en Aleida (penningmeester) Manders, doet nu 3 jaar mee met wedstrijden en zeker niet onverdienstelijk!
Zo werden ze in 2018 en 2019 [...]
Je hebt weer eens zin om te barbecueën……. Ga niet zomaar aan de slag, maar hou in al je enthousiasme rekening met de gevaren die gepaard gaan met barbecueën. Bekijk hieronder enkele [...]
OFYR is hét nieuwe buitenkoken. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die u gebruikt als een soort tepanyaki of plancha. Vanuit het midden straalt de warmte in een vloeiend [...]
Houtskool Houtskool is onder te verdelen in 2 categorieën, 1. Harde / zware houtskool, bij deze soorten duurt het ietsje langer voordat ze op temperatuur zijn, maar als het brand dan brand het [...]
TERUGBLIK: BBQ-InspiratieDag 2020 – Leonard Elenbaas Door de Corona maatregelen waren wij als WBQA Nederland net als iedereen genoodzaakt verschillende evenementen af te [...]
Caprese Caprese bestaat uit in plakken gesneden tomaat en mozzerella en blaadjes basilicum. Ze wordt besprenkeld met een goede olijfolie en verder op smaak gebracht met wat zout. Evenals de pizza [...]