Smook Dé BBQ wedstrijd in Friesland

Op een veelbelovende zondag, 15 september, zal Leeuwarden bruisen van culinaire opwinding, want Stichting Oer Ús Iten kondigt trots de tweede editie aan van het Smook! food event. Dit smûke foodfestival, gehouden in de betoverende hoofdstad van Friesland, staat volledig in het teken van koken op open vuur en het ontdekken en genieten van lokale smaken.

Terwijl de stad zich klaarmaakt voor deze smaakvolle belevenis, worden bezoekers verwelkomd met een markt vol met heerlijke streekproducten. Denk aan authentieke Friese ingrediënten die de basis zullen vormen voor de creatieve gerechten die tijdens het festival zullen worden bereid. Deze markt biedt niet alleen een kans om te proeven, maar ook om te kopen en de smaken van Friesland mee naar huis te nemen.

Naast de verleidelijke geuren van de markt, zullen diverse proeverijen en workshops plaatsvinden, waar bezoekers de geheimen van lokale smaken kunnen ontrafelen en hun culinaire horizon kunnen verbreden. Voor de echte liefhebbers van de grillkunst is er de unieke Smook! BBQ-wedstrijd – een serieuze aangelegenheid waar BBQ-meesters hun vaardigheden zullen laten zien. De competitie staat volledig in het teken van Friese ingrediënten en grondstoffen, wat deze wedstrijd een uniek karakter geeft.

Leeuwarden, met zijn historische binnenstad, oude herenhuizen, kerken, sfeervolle grachten en winkelpanden uit de 19e eeuw, biedt het perfecte decor voor dit culinaire festijn. Geen wonder dat de stad ook wel ‘Klein Amsterdam’ wordt genoemd, en die sfeer maakt het evenement des te specialer.

Een kers op de taart is de mogelijkheid om deel te nemen aan de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ 2024 georganiseerd  door de WBQA Nederland . Voor degenen die de passie voor barbecueën delen, biedt deze wedstrijd de ultieme kans om hun vaardigheden te tonen en mee te dingen naar de titel.

Voor degenen die houden van vuur, smaken en de unieke charme van Leeuwarden, belooft het Smook! food event een onvergetelijke zondag te worden, doordrenkt met de rijke smaken van Friesland en de opwinding van culinaire wedstrijden. Bereid je voor op een dag vol smûke momenten en ontdekkingen op 15 september in Leeuwarden!

Heeft u vragen aan de organisatie mail info@smookfestival.nl. Heeft u vragen over Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ 2024, mail dan info@wbqa.nl

Opgeven kunt u HIER

Deel op social media: