Ingrediënten The Heat is ON bekent

Niet zomaar een BBQ Battle tijdens het BBQ event “The Heat is On”, deze BBQ Battle is onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2024! Wat georgeniseerd wordt door de WBQA Nederland. De strijd die de BBQ teams gaan strijden tijdens de The Heat is On zaterdag 20 april zal dan ook ongeëvenaard zijn.

Ieder BBQ team gaat vier gerechten bereiden, allemaal met thema fruit. Het hoofdingrediënt van de eerste 3 gerechten wordt door ons aangeleverd en zal bestaan uit:

 1. Gildehoen
  De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen haal je een puur Hollands, gezond en zeer smaakvol product in huis. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd. En ook nog eens minder milieu belastend & antibiotica vrij! Deze kip is verkrijgbaar bij de betere slager en polier.
 2. Groene en Witte Asperges
  Nog een beetje vroeg in het seizoen maar wij zullen ze hebben voor de BBQ Battle. De opdracht is dat 80 % van het gerecht uit Asperges moet bestaan.
 3. Umami-oester
  Er moeten drie bereidingen met de Umami-oester worden gemaakt. De Umami-oester heeft het beste van twee werelden: een volle schelp en overheerlijke smaak: hartig, zoet, romig, zilt en vol met pit en finesse. Deze smaak ontstaat doordat de van oorsprong Ierse oesters worden verfijnd in gecontroleerde bassins met puur Oosterscheldewater. Hier krijgen ze een speciaal algendieet waardoor de bijzondere 5e smaak (Umami) ontstaat. Ben je klaar voor een ware smaaksensatie? Kies dan voor de Umami-oester! Deze is exclusief verkrijgbaar bij Aqua Triton. Van elke bereiding dien je er drie in te leveren.
 4. Mystery Box
  Wat zal wedstrijdleider Jordy van IJzendoorn dit jaar voor de deelnemers bij elkaar bedenken om tot een heus dessert te komen.

 

Voor de eerste 3 gerechten krijgen alle teams een goedgevulde fruitmand, in alle gerechten moet een keer een onderdeel uit de fruitmand worden gebruikt. De rest van de ingrediënten moeten de teams zelf meenemen.

Het vierde gerecht moet een dessert zijn en worden gemaakt uit een Mystery Box dus dat blijft nog even spannend. Er mag alleen met producten uit de Mystery Box worden gewerkt en minimaal de helft van de ingrediënten uit de Mystery Box dienen te worden verwerkt in het eindgerecht, in de Mystery Box zit een beschrijving van alle producten.

Wilt u ook meedoen aan deze wedstrijd dan kunt u zich HIER opgeven.

Deel op social media: