Dutch BBQ Team wint SHF BBQ-wedstrijd in Zwolle

Op 1 juni vond de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2024 plaats tijdens een bruisende voorjaarsmarkt bij Park en Bistro de Stadshoeve in Zwolle.  Een werd een  culinair slagveld waarbij de creatief geest tot het uiterste benut moest worden. BBQ-meesters hun kunsten vertoonden met vuur en smaak in dit gewldige leuk evenement. Met minimale verschil veroverde  Dutch BBQ Team de overwinning op.

De voorjaarsmarkt in Zwolle bij Park en Bistro de Stadshoeve was een gezellige aangelegenheid waar lokale ondernemers hun producten presenteerden. Bezoekers genoten van muziek, demonstraties, en heerlijke hapjes en drankjes. Het hoogtepunt van de markt was de BBQ-wedstrijd, georganiseerd door Serious Hot Fools uit Zwolle en Dalfsen.

Deze wedstrijd maakt deel uit van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQen en draagt bij aan de beslissing over het beste culinaire BBQ-team van Nederland wat georganiseerd wordt door de WBQA Nederland . BBQ-teams uit Nederland en België gingen de strijd met elkaar aan, waarbij de vonken er letterlijk vanaf vlogen tijdens deze spannende wedstrijd.

SHF BBQ-wedstrijd

Tijdens deze wedstrijd moest elk BBQ-team vier gerechten bereiden. De eerste opdracht bestond uit het bereiden van tarbot met remouladesaus waarbij de teams vrij waren om dit aan te vullen met garnituren naar keuze. De tweede opdracht betrof geit. De derde opdracht vereiste het bereiden van rundvlees. Tot slot moesten de teams een cake met rood fruit maken. Elk van deze opdrachten werd aangevuld met ingrediënten uit mysterie-boxen.

Winnaar van de SHF BBQ-wedstrijd:

 1. Dutch BBQ Team 
 2. 2. 2 chefs q-ing
 3. Moonshine maddness

Deelnemende BBQ-teams

 • Wettels on Fire (B)
 • Dutch BBQ Team
 • Bûtenhûs Kokkerelle
 • Moonshine madness
 • Smaakmakes (B)
 • Buurman & Buurman
 • Zwolse chefs and Friends
 • Two chefs Q-ing
 • Bossche vuurdraken

Jurering

De gerechten zijn door de WBQA juryleden ‘blind’ gejureerd. Het was niet te zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op de keuze van de garnituren, garnering en creativiteit. Hygiëne en voedselveiligheid zijn streng gecontroleerd tijdens de wedstrijd en telden mee in het eindresultaat.

De winnaars

Tarbot

 1. Dutch BBQ team
 2. Smaakmakers
 3. Wettels on fire

Geit

 1. Zwolse Chef and friends/Bûtenhûs kokerelle
 2. 2 chefs Q- ing

Rund

 1. Zwolse chef and friends
 2. Dutch BBQ team
 3. Smaakmakers

Dessert

 1. Moonshine madness
 2. Smaakmakers
 3. Bossche vuurdraken

 

Deel op social media: