Competitie compleet voor Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ 2024

Op zondag 15 september 2024 zal Stichting Oer Ús Iten met trots de tweede editie van het “Smook! Food event” presenteren. Dit gezellige foodfestival, gehouden in de betoverende hoofdstad van Friesland, staat volledig in het teken van koken op open vuur en het ontdekken en genieten van lokale smaken. Dit belooft de derde wedstrijd van onze competitie te worden, en wij kunnen nu al niet wachten op de heerlijke hoogstandjes die de deelnemers zullen presenteren.

De culinaire reis begint echter al eerder, op zaterdag 20 april, met de “BBQ Battle” tijdens het BBQ Event “The Heat is On” bij barbecue specialist Westrienen te Est. Een smakelijke opwarmer voor wat komen gaat!

Op zaterdag 1 juni, te midden van een bruisende voorjaarsmarkt bij Park en Bistro de Stadshoeve, gaat de tweede wedstrijd van start. Georganiseerd door het wedstrijdteam/cateringbedrijf Serious Hot Fools, belooft deze dag een ware viering van culinair vakmanschap te worden.

De kers op de taart, of beter gezegd, het hoogtepunt van de grillcompetitie, vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024. De vierde en laatste wedstrijd van de competitie, het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ, zal plaatsvinden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een spectaculaire finale omringd door de natuurlijke pracht van de Veluwe.

Helaas zal het Nationaal BBQ-spektakel in het Brabantse Son en Breugel dit jaar een jaartje overslaan, maar we kunnen jullie verzekeren dat ze volgend jaar weer van de partij zijn, op een nieuwe en opwindende locatie.

“U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ 2024. Om in aanmerking te komen, is het vereist dat u deelneemt aan drie van de vier wedstrijden. U heeft echter ook de flexibiliteit om alleen deel te nemen aan uw lokale of favoriete wedstrijd indien gewenst.”

Bereid je smaakpapillen voor op een onvergetelijke reis door de wereld van culinaire barbecuemeesterwerken tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ 2024. Mis het niet!

Om mee te doen aan het Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ 2024  dient u lid te zijn van de WBQA Nederland en dat kunt u HIER doen. Voor buitenlandse teams geld dat ze lid moeten zijn van de WBQA in hun land. Opgeven voor de wedstrijden kunt u HIER doen. 

Deel op social media: