Beste organisatoren,

Hebt U een leuk evenement en wilt U ook een lokale WBQA culinaire BBQ – wedstrijd organiseren?

De WBQA ondersteunt deze initiatieven en wil u graag helpen. Deze lokale wedstrijden zullen niet meetellen voor het klassement van het WBQA Nederlands Kampioenschap Culinaire BBQ-en maar hebben een laagdrempelig karakter waar ook de hobbyisten de kans krijgen hun barbecue kunsten aan een officiële jury te laten toetsen. Ook niet WBQA leden mogen dus meedoen aan deze wedsstrijd. Wellicht wordt hier de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinaire BBQ-en geboren…..

Wedstrijdreglement:
Het wedstrijdreglement is aangepast op basis van een 1 daags lokaal evenement.
Het zgn. culinaire barbecueën moet hier centraal staan, de BBQ-wedstrijd zal niet meetellen voor het klassement van het WBQA Nederlands Kampioenschap Culinaire BBQ-en maar door het laagdrempelig karakter krijgen de hobbyisten de kans hun barbecue kunsten aan een officiële jury te laten toetsen.

De gerechten zullen (blind) worden beoordeeld door gecertificeerde WBQA juryleden en per gerecht zullende de winnaars bekend worden gemaakt. De prijsuitreiking is in principe om 18.00 uur en de overall 1e prijswinnaar krijgt eveneens een geld bedrag van € 150,00.

Verkoop gerechten:
Wellicht organiseert een event waar overal wat te proeven is en mogen ook de deelnemende teams aan het publiek hapjes verkopen.

Condities:
Inschrijfgeld voor de deelnemende BBQ-teams is € 75,00 per team welke uiterlijk 1 maand voor aanvang wedstrijd aan de WBQA betaald dient te zijn. Minimaal aantal deelnemende wedstrijdteams is 8 stuks.

Opbouw en briefing:
De op- en afbouw is in principe op de dag van de wedstrijd. Indien het terrein volledig verhard is dient dit vooraf aan de BBQ-teams duidelijk kenbaar gemaakt te worden dat er geen haringen in de grond kunnen worden aangebracht. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, Brandblusser, Houtskool, werktafels…….

Voor de wedstrijd stelt de organisatie gemerkte borden ter beschikking.

Ieder team moet minimaal een ruimte van 4 x 5 meter tot zijn beschikking krijgen. Alle bij het team behorende tenten en accessoires dienen zelf te worden meegebracht en binnen deze ruimte te worden opgesteld. Afwijkende maten zijn uitsluitend mogelijk als U daar goedkeuring voor verleent. Advies is wel om hier minimaal 4 weken voor aanvang van de wedstrijd, ivm de indeling van uw terrein duidelijkheid over te hebben.

Op de wedstrijddag zal het wedstrijdterrein vanaf 10.00 uur alleen nog maar te voet bereikbaar zijn. Om 11.00 uur is de samenkomst van de BBQ-teams, hier dient de teamleider verplicht bij aanwezig te zijn. De hoofdjury zal alle vragen omtrent de lokale wedstrijd kunnen beantwoorden, ook zal de uitreiking vlees, vis en gevogelte plaatsvinden. Het 1e gerecht dient om 13.00 uur te zijn ingeleverd. Het volledige wedstrijdschema dient 1 maand voor aanvang wedstrijd aan de teams bekend te zijn gemaakt. Prijsuitreiking staat gepland om 18.00 uur.

WBQA:
WBQA zal de wedstrijd promoten naar al haar leden, bekenden, BBQ-teams en sponsoren via haar nieuwsbrief, website en facebook (open en gesloten).
Inschrijfgeld is € 75,- per team en de overall 1e prijs winnaar krijgt € 150,–.
WBQA factureert direct én ontvangt het inschrijfgeld van de BBQ-teams uiterlijk 1 maand voor aanvang wedstrijd.
Minimaal aantal deelnemende wedstrijdteams is 8 stuks.
WBQA zorgt voor voldoende juryleden, het prijzengeld en de bekers.

Eventuele eventsponsors kunnen extra exposure krijgen. Verdeling van gelden dienen per sponsor bekeken te worden.

Organisatie:
U als organisator zorgt voor een ruimte met tafels en stoelen voor de jury. De Juryleden dienen voor én tijdens het jureren voldoende en gratis beschikking hebben over koffie, thee, water en crackers (LU Naturel).
Details over de jury en het jureren van de BBQ-wedstrijd kunt U terug vinden op: Ik wil WBQA juryleden inhuren.

U ontvangt de BBQ-teams en wijst hun plaats aan. Er dienen voldoenden toiletten en wateraansluitingen voor handen te zijn.

De BlindBox met benodigde producten worden door U, de organisatie beschikbaar gesteld. Prijsuitreiking kan door U zelf worden verzorgt. Een afgevaardigde van het WBQA bestuur zal hierbij aanwezig zijn.

Heeft u interesse zelf een lokale WBQA Culinaire BBQ – wedstrijd te organiseren?
Laat het ons dan weten!

WBQA Nederland
Wim Vink

Nieuwstraat 45
5691 AB Son en Breugel
Nederland

I: www.wbqa.nl
E: info@wbqa.nl

 

0

Start typing and press Enter to search