Beste organisatoren,

Hebt U een leuk evenement en wilt U ook een lokale WBQA culinaire BBQ – wedstrijd organiseren?

De WBQA ondersteunt deze initiatieven en wilt u graag helpen. Deze lokale wedstrijden zullen (nog) niet meetellen voor het klassement van het WBQA Nederlands Kampioenschap Culinaire BBQ-en maar hebben een laagdrempelig karakter waar ook de hobbyisten de kans krijgen hun barbecue kunsten aan een officiële jury te laten toetsen. Ook niet WBQA leden mogen dus meedoen aan deze wedsstrijd. Wellicht wordt hier de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinaire BBQ-en geboren…..

Wedstrijdreglement:
Het wedstrijdreglement is aangepast op basis van een 1 daags lokaal evenement.
Het zgn. culinaire barbecueën moet hier centraal staan, de BBQ-wedstrijd zal niet meetellen voor het klassement van het WBQA Nederlands Kampioenschap Culinaire BBQ-en maar door het laagdrempelig karakter krijgen de hobbyisten de kans hun barbecue kunsten aan een officiële jury te laten toetsen.

De gerechten zullen (blind) worden beoordeeld door gecertificeerde WBQA juryleden en per gerecht zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De prijsuitreiking is in principe om 18.00 uur en de overall 1e prijswinnaar krijgt eveneens een geld bedrag van € 150,00.

Verkoop gerechten:
Wellicht heeft het event mogelijkheden waar overal wat te proeven is en mogen ook de deelnemende teams aan het publiek hapjes verkopen.

Condities:
Inschrijfgeld voor de deelnemende BBQ-teams is € 75,00 per team welke uiterlijk 1 maand voor aanvang wedstrijd aan de WBQA via het online inschrijfformulier betaald dient te zijn. Minimaal aantal deelnemende wedstrijdteams is 8 stuks.

Opbouw en briefing:
De op- en afbouw is in principe op de dag van de wedstrijd. Indien het terrein volledig verhard is dient dit vooraf aan de BBQ-teams duidelijk kenbaar gemaakt te worden dat er geen haringen in de grond kunnen worden aangebracht. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, Brandblusser, Houtskool, werktafels…….

Voor de wedstrijd stelt de organisatie gemerkte borden ter beschikking.

Ieder team moet minimaal een ruimte van 4 x 5 meter tot zijn beschikking krijgen. Alle bij het team behorende tenten en accessoires dienen zelf te worden meegebracht en binnen deze ruimte te worden opgesteld. Afwijkende maten zijn uitsluitend mogelijk als U daar goedkeuring voor verleent. Advies is wel om hier minimaal 4 weken voor aanvang van de wedstrijd, ivm de indeling van uw terrein duidelijkheid over te hebben.

Wij adviesen om op de wedstrijddag om het wedstrijdterrein vanaf 10.00 uur alleen nog maar te voet bereikbaar is, communicatie hierover naar de teams is belangrijk. Bijvoorbeeld vanaf 11.00 uur is de samenkomst van de BBQ-teams, hier dient de teamleider verplicht bij aanwezig te zijn. De hoofdjury zal hier alle vragen omtrent de lokale wedstrijd kunnen beantwoorden, ook zal de uitreiking vlees, vis en gevogelte plaatsvinden. De organisatie kan kiezen hoeveel gerechten ze die dag willen jureren. Je zou bijvoorbeeld voor 4 gerechten kunnen kiezen, te beginnen rond 13.00 uur. Het volledige wedstrijdschema dient 1 maand voor aanvang wedstrijd aan de teams bekend te zijn gemaakt. Een voorbeeld hiervan is beschikbaar.

WBQA:
WBQA zal de wedstrijd promoten naar al haar leden, bekenden, BBQ-teams en sponsoren via haar nieuwsbrief, website en facebook (open en gesloten).
De bij ons bekende BBQ-teams worden direct benaderd voor eventuele deelname aan UW evenement.
Inschrijfgeld is € 75,- per team en de overall 1e prijs winnaar krijgt € 150,–.
WBQA zorgt voor een gepersonaliseerd online inschrijfformulier waar de teams direct zich kunnen aanmelden en betalen. Dit dient uiterlijk 1 maand voor aanvang wedstrijd gedaan te zijn. Voorbeeld van inschrijfformulier: Inschrijving-bbq-team-open-nk-2021/
Minimaal aantal deelnemende wedstrijdteams is 8 stuks.
WBQA zorgt voor voldoende juryleden, het prijzengeld en de bekers.
Eventuele eventsponsors kunnen via ons extra exposure krijgen. Eventuele vergoeding kan hierover afgestemd worden.

Organisatie:
U als organisator zorgt voor een ruimte met tafels en stoelen voor de jury. De Juryleden dienen voor én tijdens het jureren voldoende en gratis beschikking te hebben over koffie, thee, water en crackers (LU Naturel).
Details over de jury en het jureren van de BBQ-wedstrijd kunt U terug vinden op: Ik wil WBQA juryleden inhuren.

U ontvangt de BBQ-teams en wijst hun plaats aan. Er dienen voldoenden toiletten, elektrictiteit en wateraansluitingen voor handen te zijn.

De BlindBox met benodigde producten worden door U, de organisatie beschikbaar gesteld. Prijsuitreiking kan door U zelf worden verzorgt. Een afgevaardigde van het WBQA bestuur zal hierbij aanwezig zijn.

Heeft u interesse zelf een lokale WBQA Culinaire BBQ – wedstrijd te organiseren?
Laat het ons dan weten!

 

WBQA Nederland
Nieuwstraat 45
5691 AB Son en Breugel
Nederland

I: www.wbqa.nl
E: info@wbqa.nl

 
Ons Boerenerf
Ofyr
Innamood
Happy BBQ Tray
BBQ Flavour
Verstegen
Sebar
Pellerica
 

 

0

Start typing and press Enter to search