Bericht van de Voorzitter

Beste leden, vrijwilligers en vrienden van de WBQA,

Met het einde van het jaar in zicht, willen we graag even stilstaan bij de gebeurtenissen van afgelopen jaar en een voorproefje geven van wat u kunt verwachten in 2024.

Het afgelopen jaar is voor de WBQA een periode van verandering en groei geweest. We zijn verheugd om te delen dat diverse samenwerkingen vruchten hebben afgeworpen, waaronder een bijzondere samenwerking met Dutch Cuisine. Deze samenwerking heeft ons de kans geboden om hun ideologie toe te passen bij verschillende wedstrijden, met de nadruk op het gebruik van producten uit Holland en uitbreidingen van groenten in de gerechten, wat tevens een integraal onderdeel werd van de jurering. De kennis van de koks van Dutch Cuisine heeft ons waardevolle inzichten opgeleverd, die we met trots hebben geïntegreerd in onze evenementen.

Een hoogtepunt was de aanpassing van het Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ, dat nu plaatsvindt als een competitie over vier wedstrijden. De strijd begon bij Westrienen gevolgd door indrukwekkende Culinaire BBQ veldslagen in Zwolle en Son en Breugel, met als kers op de taart een spectaculaire finale op het Park de Hoge Veluwe. Het Dutch BBQ Team eindigde als winnaar van deze nieuwe opzet.

Daarnaast zijn we trots op de lancering van de WBQA Nederland Business Club, waarbij leveranciers uit zowel de food- als non-foodsector ons op verschillende fronten ondersteunen. Deze steun is essentieel voor ons voortbestaan, en we nodigen geïnteresseerden van harte uit om zich aan te melden en deel uit te maken van deze waardevolle gemeenschap.

Onze website heeft ook een facelift ondergaan, met wekelijkse toevoegingen aan de receptendatabase, nieuwsberichten en een uitgebreide BBQ-agenda met evenementen en wedstrijden. In 2024 krijgen WBQA-leden ook de mogelijkheid om hun berichten te delen op onze site.

Vooruitkijkend naar 2024 beloven we voortdurende innovaties op het gebied van wedstrijden, met workshops voor zowel wedstrijdteams als juryleden. Het Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ maakt uiteraard zijn terugkeer, met enkele kleine aanpassingen in de reglementen, meer in lijn met internationale standaarden. Bovendien staat er een WK Culinair BBQ voor WBQA-leden in Stuttgart, Duitsland op de planning.

Helaas zullen we afscheid moeten nemen van onze vertrouwde locatie Hotel Restaurant La Sonnerie te Son en Breugel, maar we zijn druk bezig met het vinden van een nieuwe thuisbasis voor ons jaarlijkse BBQ-spektakel. Onze oprechte dank gaat uit naar de familie van Loo en alle medewerkers voor hun gastvrijheid en het delen van hun huis met ons.

Namens het gehele bestuur willen we u hartelijk danken voor uw betrokkenheid en steun. We kijken ernaar uit om u weer te ontmoeten op de evenementen in 2024 en wensen u nu alvast fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar toe.

 

Met vriendelijke groet,

Wim Vink

Voorzitter

Deel op social media: