De WBQA en Dutch Cuisine gaan samenwerken

Duurzaam, lekker en gezond eten, daar gaat Dutch Cuisine de leden van de WBQA bij helpen. En dan vooral met nadruk op groenten op de barbecue.
Ook in de BBQ wereld zijn mensen zich ervan bewust dat er het een en ander verandert in de wereld. Gezonder eten, dierenbewustzijn en misschien nog wel het belangrijkste behoud van onze planeet.

WBQA staat voor World Barbecue Association, een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staan (Fire, Food, Friendship and Fun). WBQA-NL, de Nederlandse divisie, is een organisatie die opgericht is op 30 april 2014 en zetelt in Son en Breugel.

Dutch Cuisine zet het nieuwe Nederlandse koken en eten en onze eigen eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart voor een breed publiek. Met groenten in de hoofdrol. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op mogen zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken en eten vanuit onze eigen creativiteit en eigenzinnigheid.

INHOUD SAMENWERKING

De samenwerking houdt o.a. in dat ambassadeurs en vrienden van Dutch Cuisine juryleden, wedstrijdteams, en BBQ-liefhebbers en leden van de WBQA door middel van workshops en demonstraties het anders koken laten zien, vertellen en laten proeven. Ook zullen leden van Dutch Cuisine zich beschikbaar stellen voor de jury.

Ook probeert de WBQA de wedstrijden, workshops en demonstraties waar ze bij betrokken zijn of worden het Nederlands product voorrang te geven op de menukaart en in de opdrachten. De intentie is in de toekomst ook BBQ-wedstrijden te laten plaatsvinden volgens de gedachtegang van Dutch Cuisine, die gestoeld is op vijf principes. Voor meer info: https://professionals.dutch-cuisine.nl/over-dutch-cuisine.

 

Deel op social media: