Wettels on Fire (B) wint SHF BBQ-wedstrijd bij Park en Bistro de Stadshoeve in Zwolle

Vandaag, 3 juni, tijdens een bruisende voorjaarsmarkt bij Park en Bistro de Stadshoeve in Zwolle, vond de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2023 plaats. Deze BBQ-wedstrijd werd georganiseerd door cateringbedrijf Serious Hot Fools .

Vandaag vond er een gezellige voorjaarsmarkt plaats in Zwolle, bij Park en Bistro de Stadshoeve. Lokale ondernemers presenteerden hun producten tijdens deze gezellige markt in het park. De bezoekers genoten van de muziek, de demo’s en de lekkere hapjes en drankjes. Het hoogtepunt van de voorjaarsmarkt was de BBQ-wedstrijd, georganiseerd door cateringbedrijf Serious Hot Fools uit Zwolle en Dalfsen.

Deze wedstrijd is onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en en telt mee in het bepalen van het beste culinaire BBQ-team van Nederland. De deelnemende BBQ-teams uit Nederland en België gingen serieus de strijd met elkaar aan en de vonken vlogen ervan af tijdens deze spannende wedstrijd.

SHF BBQ-wedstrijd

Tijdens deze wedstrijd moest elk BBQ-team vier gerechten bereiden. Het hoofdingrediënt van deze gerechten, vlees en vis, werd aangeleverd door de organisatie:

 • Scheermessen, verzorgd door Seafarm
 • Houtduif, op verzorgt door Jager &  Boer
 • Kalfswang, beschikbaar gesteld Bistro de Stadshoeve.

Het dessert was een verrassing – de teams waren vrij om hun creativiteit op de BBQ los te laten. Dit leverde hele mooie en hele verschillende nagerechten op.

Deelnemende BBQ-teams

Na twee afmeldingen, bleven er uiteindelijk vijf deelnemende BBQ-teams over:

 • Wettels on Fire (B)
 • Dutch BBQ team (NL)
 • Bûtenhûs Kokkerelle (NL)
 • Moonshine madness (NL)
 • FiveQ (B)

Jurering

De gerechten zijn door de WBQA/SBWN juryleden ‘blind’ gejureerd. Het was niet te zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op de keuze van de garnituren, garnering en creativiteit. Hygiëne en voedselveiligheid zijn streng gecontroleerd tijdens de wedstrijd en telden mee in het eindresultaat.

De winnaars

 1. Scheermessen, verzorgd door Seafarm, gewonnen door Wettels on Fire (B)
 2. Houtduif, op smaak gebracht door Bistro de Stadshoeve, gewonnen door Wettels on Fire (B)
 3. Kalfswang, met passie van Farm Fields, gewonnen door Wettels on Fire (B)
 4. Verrassingsdessert, bestaande uit Wettels on Fire (B)gewonnen door krokant bladerdeeg met gerookte chocola gegrilde watermeloen, gazpacho van watermeloen, ananaschutney en krumbel.
Winnaar van de SHF BBQ-wedstrijd:
 1. Wettels on Fire (B)
 2. Dutch BBQ Team
 3. FiveQ (B)

Sponsors

Graag willen wij de volgende bedrijven bedanken voor hun bijdrage: Seafarm, Bistro de Stadshoeve en Farm Fields.

Nederlands kampioenschap Culinair BBQ-en 2023

Deze wedstrijd is onderdeel van het Nederlands kampioenschap Culinair BBQ-en 2023, georganiseerd door WBQA . Er is één BBQ-competitie, die bestaat uit minimaal acht wedstrijden. Het BBQ-team met het hoogste aantal punten van zijn drie beste wedstrijden kan zich Nederlands Kampioen Culinair BBQ-en 2023 noemen. Er zullen wedstrijden plaatsvinden in o.a. Est, Zwolle, Son en Breugel, Park de Hoge Veluwe, Leeuwarden.  De volgende wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2023 is in Son en Breugel. Info vindt u HIER

WBQA

WBQA staat voor World Barbecue Association: een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staan. www.wbqa.nl

 

 

Deel op social media: