Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Indian Summer Special BBQ Workshop

9 juli 2023 @ 12:00 - 16:00

Indiase barbecue gaat veel verder dan kip tandoori. In tegenstelling tot de barbecue in Amerikaanse stijl die grills gebruikt om het vlees te koken, worden voor tandoori-koken voorgemarineerde ingrediënten (meestal chilipoeder, yoghurt en olie) op een spies gelegd en in een met houtskool verwarmde kleioven gestoken. Het woord “tandoor” is de Turkse uitspraak van het Perzische en Arabische woord “tannur”, wat een oven of een draagbare oven betekent.

In India gaat bbq-en verder dan alleen vlees – er is paneer tot aubergine tot chili tot bloemkool (alles wat op houtskool geroosterd kan worden). In deze workshop is het de bedoeling om enkele geweldige recepten + bijgerechten voor de zomer te leren. (PS – niet alles gaat op de BBQ maar ook in de oven en het gewone gas).

Groepsworkshops zijn voor maximaal 15 deelnemers. En elke deelnemer krijgt de kans om te koken, 100% hands-on. De recepten worden stap voor stap uitgelegd met de nodige voorzichtigheid die aan uw kant moet worden betracht. Het wordt vooral een leuk dagje uit, en als je alleen komt, maak je vanavond zeker vrienden. (Dit wordt geen vegetarische workshop, maar als je dieetwensen of allergieën hebt, laat het me dan van tevoren weten via een e-mail op info@spicetrip.nl )


  • Bij binnenkomst ontvangt u thee/koffie, water, limonade en een kleine versnapering.
  • Een uitleg over het eten en de keuken die we gaan bereiden en de eetcultuur van het land
  • Tijdens de 4 uur durende workshop krijgt u informatie en uitleg over de te bereiden gerechten. In teams werken we aan de gerechten
  • Aan het einde van de workshop geniet je van de maaltijd.

Marineren

Indiase barbecue is veel meer dan kip tandoori. In tegenstelling tot de barbecue in Amerikaanse stijl die grills gebruikt om het vlees te koken, worden voor tandoori-koken voorgemarineerde ingrediënten (meestal chilipoeder, yoghurt en olie) op een spies geplaatst en in een met houtskool verwarmde kleioven gestoken. Het woord “tandoor” is de Turkse uitdrukking van het Perzische en Arabische woord “tannur”, wat een oven of een draagbare oven betekent.

In India gaat barbecueën verder dan alleen vlees – er is paneer tot aubergine tot chili tot bloemkool (alles wat op houtskool kan worden vermeld). In deze workshop is het doel om enkele geweldige recepten + bijgerechten voor de zomer te leren. (PS – niet alles wordt op de BBQ gegaard, maar ook in de oven en gewoon gas). Groepsworkshops zijn voor maximaal 15 deelnemers. En elke deelnemer krijgt de kans om te koken, 100% hands-on. De recepten worden stap voor stap uitgelegd met de nodige voorzichtigheid die aan uw kant moet worden betracht. Het wordt vooral een leuk dagje uit, en als je alleen komt, maak je vanavond zeker vrienden.

(Dit wordt niet vegetarische workshop, maar als je allergie of dieetwensen hebt, laat het me dan van tevoren weten via een e-mail op info@spicetrip.nl )

  • Bij aankomst ontvangt u thee/koffie, water, limonade en hapje.
  • Uitleg over het eten en de keuken die we gaan bereiden en de eetcultuur van het land
  • Tijdens de 4 uur durende workshop krijg je informatie en uitleg over de te bereiden gerechten. In teams werken we aan de gerechten
  • Aan het einde van de workshop geniet je van de maaltijd.
  • Het receptenboekje in pdf

Lees HIER verder 

 

Gegevens

Datum:
9 juli 2023
Tijd:
12:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Kookstudio Mevrouw Hamersma, Amsterdam
Gerard Doustraat 226
Amsterdam, 1073 XC
+ Google Maps
Telefoon
020 771 6092

Organisator

Graan voor Visch
Telefoon
+31(0) 62 97675 97
E-mail
info@spicetrip.nl