Dutch Cuisine tijdens tweedaags Nationaal BBQ speltakel te Son en Breugel

Ook dol op barbecueën? Benieuwd naar de nieuwste trends en culinaire hoogstandjes? Kom dan op 26 & 27 Augustus 2023 naar het toegangsvrije Barbecue-spektakel bij Kloosterhotel “La Sonnerie”  in het Brabantse Son en Breugel. Met top koks die de lekkerste gerechten presenteren en de nieuwste barbecuetrends demonstreren. Het BBQ-spektakel is een wedstrijd waar nationale en internationale teams het tegen elkaar opnemen.

De WBQA legt al zijn ervaring in de organisatie, voor zowel het publiek alsook de sponsoren en de deelnemende teams, om van dit weekeinde een prachtig spektakel te maken.

Het gratis te bezoeken Nationaal Barbecue-spektakel begint beide dagen om 13.00 uur.

De wedstrijd

De winnaars van 2022

 

Doe mee aan de vernieuwde BBQ-wedstrijd in Son en Breugel. Dit Culinaire BBQ event bevat 2 dagen BBQ-spektakel.  Er zullen 5 culinaire gerechten bereid worden door elk team.

De wedstrijd heeft dit jaar als thema Dutch Cuisine.

Dag 1 bestaat uit een Mystery Box en dient zaterdags tussen 16.00 en 16.30 uur te worden ingeleverd. Met een geweldige mysterieuze prijs, die ook deze dag uitgereikt zal worden.

Voor de dag 2 krijgt u op zaterdag de hoofdingrediënten voor 4 categorieën. De overige ingrediënten kunt u zelf meenemen zoals in de reglementen staat beschreven.  We zouden het leuk vinden dat alle ingrediënten die u zelf meeneemt uit Holland komen.  Details volgen via onze website.

Ingrediënten Nationaal BBQ Spektakel bekend

De volgende prijzen zijn er deze dagen te winnen tijdens het BBQ-spektakel 2023.

Overall WBQA BBQ spektakel kampioen 2023

1e.  prijs: € 500 + beker

2e. prijs: beker

3e prijs: beker

Prijzen per categorie:

WBQA Spektakel Barbecue * categorie/ gerecht 2023

1e prijs: Categorie * Gerecht:      trofee

 

  • Mystery box:                                   trofee (op zaterdag)
  • Publieksprijs:                                  trofee

 

De WBQA rijkt ook een publieksprijs uit. Betreffende deze prijs kijkt de WBQA naar o.a.:

  • Het meest enthousiaste team en de beste teamspirit.
  • De mooiste stand in het veld.
  • Het team die het beste de HACCP regels volgt.
  • De lekkerste hapjes geserveerd/verkocht aan het publiek.

De huisregels en reglementen vindt u op de link HIER

De 5 culinaire gerechten zullen gepresenteerd worden door elk team en worden blind gejureerd volgens de WBQA-regels, de regels kunt HIER vinden.

Inschrijven voor de wedstrijd kan HIER.

Deze wedstrijd is onderdeel Nederlands kampioenschappen Culinair BBQ 2023, georganiseerd door de WBQA & SBWN. Teams moeten aan minimaal 4 wedstrijden uit deze competitie meedoen om Nederland Kampioen Culinair BBQ 2023 te worden.

De gerechten die op zondag ingeleverd worden doen mee voor het algemeen klassement.

Hotel aanbieding

Wij bieden de gelegenheid tot het reserveren van hotelkamers voor teams en jury leden bij Kloosterhotel “la Sonnerie”. Als u tijdens de reservering vernoemt  dat u voor het WBQA BBQ spektakel een kamer wil boeken, dan krijgt u een speciaal arrangement met ontbijt voor € 99,00 per kamer. Wacht niet te lang met boeken. Dat kunt u HIER doen.

Publieke verkoop

 

Om het evenement aantrekkelijk te maken voor publiek vragen wij  teams een gerecht ter grootte van een snack te verkopen.  Wij zouden graag zien dat er Hollandse gerechten aangeboden worden (Thema Dutch Cuisine op de BBQ). Om te voorkomen dat teams dezelfde gerechten aanbieden,  verzoeken wij om voor 1 juli hierover met ons te overleggen.

Inschrijven voor de wedstrijd kan HIER.

Voor alle informatie en het laatste nieuws kijkt op www.WBQA.nl

 

 

 

 

Deel op social media: