Gezelligheid, vuur, rook en appeltaart tijdens eerste dag van het Nationaal BBQ-spektakel

De pluimen rook boven de brandende barbecues verraden dat het BBQ-spektakel van start is gegaan. Het BBQ-spektakel is een tweedaags culinair evenement in Son en Breugel en wordt georganiseerd door de Nederlandse tak van de World Barbecue Association, WBQA Nederland. Tijdens dit spektakel, dat vrij toegankelijk is, presenteren top koks lekkere BBQ-gerechten en demonstreren zij de nieuwste barbecue trends. Op zondag vindt de officiële BBQ-wedstrijd plaats in het kader van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ 2023, waarbij nationale en internationale BBQ-teams, o.a. uit Duitsland en België het tegen elkaar opnemen.

Mystery Box

De BBQ-teams starten zaterdag met de ingredienten die ze tijdens de ochtendbriefing hebben ontvangen. Naast de ingredienten voor de wedstrijd van zondag, ontvingen de teams een mystery box met ingredienten

ingredienten voor het maken van een appeltaart. Het is de bedoeling dat ieder BBQ-team met de ingredienten uit deze box een appeltaart bereid op de BBQ en deze aan het einde van de middag om 17.00 inlevert bij een professionele jury.

Professionele jury

De jury staat onder leiding van Irene Frijling, hoofdjury WBQA, en bestaat uit o.a. Koos Holtkamp. Zij beoordelen de gepresenteerde appeltaarten op presentatie en smaak. Er zijn in totaal drie prijzen te verdelen.

De prijswinnaars van de Mystery Box

De eerste prijs voor de lekkerste appeltaart is gewonnen door BBQ-team / Wild west BBQ team uit Duitsland

De tweede prijs voor de lekkerste appeltaart is gewonnen door BBQ-team/ W Q 4 U

De derde prijs voor de lekkerste appeltaart is gewonnen door BBQ-team/ Five Q uit België

BBQ-feest

Naast de appeltaart op zaterdag en de BBQ-wedstrijd op zondag, bereiden de BBQ-teams lekkere BBQ-hapjes op hun stand. Er kan o.a. geproefd worden van pulled pork, monk balls, gekarameliseerde wortel, gepofte aardappel met kwark enz. Volg de heerlijke etensgeuren en kom lekker proeven tijdens het BBQ-spektakel in Son en Breugel op zaterdag 26 en zondag 27 augustus.

Hierbij een leuke overzicht van deze geweldige dag.

 

Deel op social media: