STOMEN op de Kamado

Stomen is een kooktechniek die nog niet heel vaak wordt gebruikt. Maar tegenwoordig wordt het steeds populairder! Want je kamado kan veel meer dan alleen indirect- of direct grillen, tover hem makkelijk om in een stoomoven. Let op dat er bij het toevoegen van het hete water en het openen van je kamado, komt stoom vrij.

Het is een gezonde bereiding waarbij je ingrediënten door de damp van kokend water gelijkmatig garen. Tijdens deze manier van garen behouden uw ingrediënten ook ontzettend veel voedingsstoffen. Uw groenten blijven heerlijk knapperig, vis blijft heel sappig en de kleur en de smaak van je ingrediënten blijft lekker puur. Ideaal, ook voor tijdens onze BBQ-wedstrijden!
Stomen is ook een makkelijke bereiding. Zorg er, eigenlijk net als bij de meeste kooktechnieken wel voor dat je producten van gelijke grootte en dikte zijn zodat ze gelijkmatig garen.

Hoe werkt het?

Bij stomen moet de koepeltemperatuur altijd boven de 100 °C zijn om het water aan de kook te houden. Onder je rooster moet je kamado voorzien zijn van een Drip Pan, hierin komt het kokende water. Zorg ervoor dat je kamado en Drip Pan opgewarmd zijn voordat je begint met stomen. Wanneer deze opgewarmd zijn, kun je gaan stomen! Je schenkt kokend water in de Drip Pan, legt het rooster en het ingrediënt in je kamado en sluit de deksel. De hete stoom zal rond je ingrediënt circuleren waardoor deze gaart!

Heeft u nog geen Drip pan? zie Barbecueplein.nl!

Deel op social media: