Wild zwijn pizza met kastanjechampignons

Op de site van www.jagerenboer.nl vonden we het volgende recept. Wild zwijn gehakt is een bijzonder smaakvolle optie, en misschien wat onverwachts, maar het gaat helemaal perfect op pizza! Het gehakt van wild zwijn is iets grover van structuur dan gewoon varkensgehakt en is iets minder vet.

De heerlijke en typische wildsmaak van dit gehakt gaat heel mooi samen met de herfstige smaak van kastanjechampignons. Probeer het zelf en laat je verrassen door deze bijzondere pizza.

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 150 gr wild zwijn gehakt
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 gr pizzasaus
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 scheut olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de teen knoflook en snijd hem fijn.
  • Verhit in een pan een scheut olijfolie, bak hierin het gehakt rul en voeg de knoflook toe. Kruid met peper en zout.
  • Maak van het pizzadeeg een ronde pizza of verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat tot een plaatpizza. Bestrijk de pizzabodem met de pizzasaus.
  • Snijd de tomaten en champignons in plakjes en de rode ui in ringen. Bedek hiermee de pizzabodem. Verdeel het gehakt en de kaas over de pizza. Bestrooi met oregano.
  • Daarna kan de pizza voor 12-15 minuten de oven in.

Eet smakelijk!

Deel op social media: