Haas van de barbecue in bier

Ingrediënten

  • 1 haas (vraag aan de poelier om de haas in delen te snijden te weten de voorlopers, de rug en de achterbouten)
  • 1 fles donker bier
  • 1 laurier blad
  • 1 dl rode wijn azijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 el soya sauce
  • 1 tl zout
  • een snuf versgemalen peper

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 garde, 1 braadpan, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.

  • Meng alle ingrediënten en laat de haasdelen er 1 dag in marineren
  • Draai de delen af en toe om.
  • Breng alles in een braadpan aan de kook en laat 1½ uur met de deksel erop stoven.
  • Haal de haasdelen uit de pan als ze gaar zijn en laat ze afkoelen, kook de marinade intussen tot een stroop in.
  • Grill de haasdelen om en om in 8-9 minuten op een matig hete barbecue.
  • Bestrijk ze regelmatig met de ingekookte marinade.

Tip

Probeer ook eens met konijn.

Deel op social media: