Eendenborst

Eendenborst heeft dezelfde vorm als een kipfilet maar, heeft een andere kleur, structuur en smaak. Rauwe eendenborst is vaak bordeauxrood. Dit wordt rosé als je het gaart of lichtbruin indien u het laat doorbakken. Qua structuur is eendenborst malser, maar compacter. Ook heeft een eendenborst een nog een vetrand, wat zorgt voor extra smaak.

Ingrediënten:
– 2 Eendenborstfilets
– Versgemalen Zwarte Peper
– 
Grof Zeezout

Tip:
Gebruik een klein beetje rookhout  &
serveer de eendenborst op een lekker Aziatische Pita.

Bereiding:
– Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen.
– Bereid je BBQ voor op een combinatie van directe en indirecte hitte. (ongeveer 200 graden)
– Haal de eendenborstfilets nu uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
– Snijd loshangende stukjes vlees en vet weg, maar laat de vetlaag verder zitten!
– Neem nu een scherp mes en snijd de vetlaag van de filets met een scherp mes kruislings in tot het vlees. Probeer hierbij niet in het vlees te snijden.
– Bestrooi de vleeskant van de eendenborstfilets nu met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
– Als de BBQ op temperatuur is leg je de eendenborstfilets met de vleeskant op het directe deel. Gril de eendenborstfilets 2 minuutjes en draai ze vervolgens om, zodat ze met de vetkant op het rooster komen te liggen. Grill de filets nu nog 3 minuutjes en let er hierbij op dat de filets niet te veel verbranden door het vet dat voor vlammen zal zorgen. Haal ze hierna er van af en laat ze 3 minuten rusten.
– Na 3 minuten mogen de eendenborstfilets verplaatst worden naar het indirecte deel. De eendenborstfilets mogen nu rustig doorgaren tot ze een kerntemperatuur van 52 graden hebben bereikt.
– Is de Eendenborst 52 graden, dan mogen ze van de BBQ. Laat ze vervolgens nog 5 tot 10 minuutjes rusten.
– Snijd de eendenborstfilets daarna in dunne plakken en serveer dit direct.
Deel op social media: