Zoete bacon met worst shots

Bockworst wordt traditioneel bereid met gemalen kalfs- of rundvlees, gecombineerd met varkensvlees. Het wordt op smaak gebracht met een mix van zout, witte peper, knoflook en paprika, soms verrijkt met kruiden zoals bieslook en peterselie.

Bacon, aan de andere kant, bestaat hoofdzakelijk uit varkenslende en ribgedeelte, vrij van zwoerd en been. De smaak van bacon kan variëren afhankelijk van de regio, vooral qua intensiteit van de rooksmaak.

Voor u hebben we een heerlijk gerecht samengesteld dat perfect is voor feestjes. Het is eenvoudig voor te bereiden en zal zeker in de smaak vallen.

Ingrediënten

  • 1 pond spek
  • 2 pakjes bockworst, in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 2/3 kop verpakte bruine suiker
  • 2 eetlepels chilipoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de BBQ voor op 300 graden.
  • Bekleed een bakplaat of iets wat er op lijkt met folie  Spuit het rek in met kookspray of vet het op een andere manier in.
  • Snijd de bockworst in stukken en van 2,5 cm Snijd elk plakje spek doormidden.
  • Wikkel elk stuk spek om de bockworst en laat bovenaan een beetje ruimte vrij, zodat deze gevuld kan worden. Zet vast met een tandenstoker. Plaats op de bakplaat.
  • De bruine suiker en het chilipoeder goed mengen.
  • Strooi ongeveer een theelepel op de bovenkant van elk stuk bockworst.
  • Bak gedurende 20 – 25 minuten of tot het spek bruin en knapperig is.
  • Laat het een paar minuten afkoelen, anders verbrand je je mond.
Deel op social media: