Short ribs
  • Short ribs
    Short ribs komen uit de ribben van een rund, en worden ook wel de runder spareribs genoemd. Short ribs zijn een stukje groter, ze bezitten namelijk een groter bot maar er zit ook meer vlees aan. Ze bestaan uit korte, rechte maar dikke ribben met 2,5 tot 5 cm vlees eraan. Het zijn de grootste runder ribben die er zijn. Er zit een mooie marmering in het vlees, wat ervoor zorgt dat het vlees ook nog eens enorm mals is! Wanneer je short ribs op de goede manier bereidt, glijdt het vlees letterlijk van het bot af wanneer je het uiteindelijk gaat eten EN ze hebben een ontzettend intense smaak.

    Ingrediënten:
    *
  • Short rib (circa. 1 kg)
  • Fijn gemalen peper
  • Fijn gemalen zout
    (Eventueel je favoriete BBQ-rub)

Bereiding:

  • Haal de Short rib een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Snijd de dikkere stukken vet van het vlees.
  • Aan de botkant zit ook een vlies, verwijder deze door met een mes het vel los te wrikken.
  • Als het vlees mooi schoon is, smeer je het rijkelijk in met fijn gemalen peper en zout.
  • Bereid je BBQ voor op indirecte grillen 100°C – 115°C .
  • Plaats een lekbak onder het indirecte gedeelte en leg het vlees hierboven op het rooster.
  • Houd de temperatuur van de barbecue constant, rond 115°C.
  • Wanneer het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 92°C, mag die eraf!
  • Wikkel de short rib in aluminiumfolie, en laat hem een kwartier rusten.
  • Na het rusten het is vlees klaar, de rib zal bijna uit elkaar vallen……..
Deel op social media: