Gegrilde varkenskarbonade

Een beetje pekelen en een lekkere droge rub zijn voldoende om de perfecte karbonade te grillen. Als je eenmaal onder de knie hebt hoe je dikke karbonades grilt, zul je er de hele zomer van genieten. 

Ingrediënten

  • 1/4 kopje  zout
  • 1/4 kopje suiker
  • 2 kopjes water
  • 2 kopjes ijswater
  • 4 varkensribkarbonades  
  • 2 eetlepels koolzaadolie

Basisrub

  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel elk knoflookpoeder, uienpoeder, gemalen komijn en gemalen mosterd
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 1/2 theelepel gemalen chipotle peper

Bereidingswijze

  1. Meng zout, suiker en 2 kopjes water in een grote pan, kook en roer op niet te hoog vuur tot zout en suiker zijn opgelost. Haal van het vuur. 
  2. Voeg 2 kopjes ijswater toe om de pekel af te koelen tot kamertemperatuur. (laten we het nu pekel noemen dat is wel)
  3. Plaats karbonades in een grote hersluitbare plastic zak, voeg gekoelde pekel toe. Sluit de zak af en druk er zoveel mogelijk lucht uit; keer naar karbonades. 
  4. Koel 8-12 uur.
  5. Karbonades uit pekel halen; afspoelen en droogdeppen. Gooi pekel weg. 
  6. Bestrijk beide kanten van karbonades met olie. 
  7. Meng de rub-ingrediënten in een kleine kom; wrijf over karbonades. 
  8. Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
  9. Grill karbonades op een geolied rooster, afgedekt, op middelhoog vuur 4-6 minuten aan elke kant of tot een thermometer 145 ° aangeeft. Laat 5 minuten staan ​​alvorens te serveren.

Recept en foto: https://www.tasteofhome.com/

Deel op social media: