Gegrild buikspek met glasnoedels

De zachtheid van het gegrilde buikspek, doordrenkt met een heerlijke zoete en zoute saus, vormde een perfecte harmonie met de verfijnde textuur van de glasnoedels. Elke hap bracht een explosie van smaken teweeg, waarbij de pittige noedels een dans van vreugde uitlokten op de smaakpapillen. Deze meesterlijke creatie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaak. Een onvergetelijke culinaire ervaring.

INGREDIËNTEN

  • 3 ons. (1 handvol, duim en wijsvinger raken elkaar bijna)
  • zoete aardappelvermicelli/glasnoedels
  • 1 theelepel sesamolie

Varkensbuik

  • 1,5 pond buikspekvlees, vel verwijderd
  • 2 theelepel zout
  • 1 theelepel.
  • zwarte peper
  • 1 theelepel. uien poeder
  • 4 kruidnagels
  • knoflook, geperst
  • 2 theelepel.
  • gember, geraspt
  • 4 kopjes appelsap
  • ¼ kopje sojasaus
  • 2 eetlepels.
  • rijst wijnazijn
  • 2 eetlepels
  • Chinese kookwijn
  • 2 eetlepels  bruine suiker

Gegrilde groentes

  • 1 gele ui, gesneden
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 1 wortel, gesneden
  • 1 kopje champignons gesneden
  • 2 theelepel sesamolie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd het buikspek in blokjes van 1 inch. Breng op smaak met zout, peper en uienpoeder. Verwarm de grill voor op medium, ongeveer 200 c, en plaats een diepe gietijzeren koekenpan of een Dutch Oven oven op directe hitte. Bak het buikspek aan alle kanten bruin.
  2. Eenmaal bruin, laat u voorzichtig een deel van het gesmolten vet weglopen in een hittebestendige container. Zet de koekenpan of braadpan nogmaals op het vuur. Voeg de knoflook, appelsap, sojasaus, rijstwijnazijn, Chinese kookwijn en bruine suiker toe. Breng het geheel ongeveer 15 minuten aan de kook.
  3. Zet het vuur lager tot ongeveer 150 C. Sluit het deksel en laat het buikspek 30 minuten smoren. Terwijl het varkensvlees aan het smoren is, snijdt u de groenten in dunne plakjes en mengt u ze met de sesamolie.
  4. Nadat de buik 30 minuten heeft gekookt, is het tijd om hem te gaan monitoren. Als de saus al met de helft of meer is ingekookt, voeg dan nog wat sap toe. Kook het buikspek in het stoofvocht tot het vocht dik en stroperig wordt.
  5. Zodra het buikspek bijna klaar is, na ongeveer 30 minuten, plaats je een grillwok of andere pan  op direct vuur en roerbak je de groenten tot ze zacht en knapperig zijn en die heerlijke BBQ-look begint te krijgen.
  6. Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappelnoedels gedurende 3 tot 4 minuten of tot ze beetgaar zijn. Giet ze daarna onmiddellijk af en spoel ze af. Voordat u ze gaat koken, kunt u overwegen ze doormidden te breken.
  7. Open het buikspek nog een keer, schep eventueel overtollig vet af, roer de noedels en groenten erdoor en kook nog eens 3 tot 5 minuten.
  8. Haal de maaltijd van het vuur en serveer warm, gegarneerd met verse groene ui en sesamzaadjes.

 

Deel op social media: