MOINK ballen. Ballen die in ieder BBQ’ers arsenaal aan lekkere snacks moet zitten!
Binnen Nederland als andere landen is deze lekkernij terug te vinden op nagenoeg elke bbq website die bestaat. En dit is niet raar, want ze zijn geweldig lekker.
Ingrediënten:
– 750 gram rundergehakt
– 300 gram ontbijtspek
– 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 118 ml melk
– 1 ei
– 60 gram gekruid paneermeel
– 2 el fijngehakte knoflook
– 1 tl (zee)zout
– 1 tl zwarte peper
– 1 tl gedroogde oregano
– 2 tl gedroogde peterselie
– Rub naar keuze
– tapasprikkers
– Raspberry Balsamic Chipotle Saus, of een andere na eigen smaak
– 1 cup frambozen jam, zonder zaadjes
– 1/4 koffiekopje balsamico azijn
– 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
– Chipotles, zaadjes verwijderd en fijngehakt of cayennepeper
Tip:
* Het is aan te raden om de MOINK ballen in de koelkast te zetten voor de bereiding.
* De MOINK Balls mogen vaak betreken worden met saus tijdens de bereiding.
Bereiding:
– Meng de ingrediënten goed door elkaar en draai er ballen van.
– Bestrooi de ballen met de rub.
– Wikkel een plakje ontbijtspek om en zet dit vast met een tapasprikker.
– Steek BBQ aan en laat hem op temperatuur komen.
– Probeer de temperatuur tussen de 107 tot 115 graden Celsius te krijgen.
– Laat de MOINK Balls anderhalf uur garen en bestrijk ze met saus .
– Laat ze nog een half uur in de grill en ze zijn klaar!