BBQ-rundvlees op Koreaanse wijze

Prikkel je smaakpapillen met de vurige, rokerige smaken van Koreaans BBQ-rundvlees. Sappige reepjes vlees, tot in de perfectie gemarineerd, vervoeren je zintuigen naar een bruisende straatmarkt in het hart van Seoul. Hierbij een heerlijk recept.

Ingrediënten

Dit recept is voor 2 personen:

  • 500 gram ribeyesteak, of een andere goed gemarmerde, zachte snit
  • 1 ui , 1/2 grof gesneden en 1/2 in dunne plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ peer , geschild en grof gesneden
  • 3 lente-uitjes , 1 in stukjes gesneden en 2 in rondjes van 1/4 inch gesneden
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel zwarte peper
  • ⅓ kopje sojasaus( 80 g )
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes , voor serveren
  • 2 kopjes gekookte rijst( 400 g ), voor het serveren
  • Banchan (Koreaanse bijgerechten) , voor serveren (optioneel)

Bereidingswijze

  • Snijd het rundvlees zo dun mogelijk in plakjes en zet het opzij in een grote kom. Het gebruik van licht bevroren of koud rundvlees maakt het snijden gemakkelijker.
  • Verwarm de BBQ, maakt deze goed heet.
  • Meng in een blender of keukenmachine de stukjes ui, knoflook, peer, stukjes groene ui, bruine suiker, peper, sojasaus en sesamolie tot een gladde massa.
  • Giet de marinade over het rundvlees, voeg de dun gesneden ui toe en meng tot een gelijkmatig laagje. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 30 minuten, of een hele nacht, in de koelkast marineren.
  • Verhit de canola-olie in een grote gietijzeren pan op hoog vuur.
  • Dep het vlees droog.
  • Zorg ervoor dat de pan niet te vol raakt en schroei het gemarineerde rundvlees en de uien bruin. Bestrooi met de gesneden groene uien en sesamzaadjes.
  • Serveer met rijst en bijgerechten.
  • Eet smakelijk
Deel op social media: