Lamskoteletjes op de BBQ

Hollandse lamskoteletjes, gegrilde courgettes met pesto.

Ingrediënten

  • 8 Hollandse lamskoteletjes
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 Klein potje pesto of zelf maken
  • 4 Courgettes
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  • Pel het teentje knoflook en hak het boven een kom fijn. Meng met het citroensap en 2 eetl. eetlepel pesto.
  • Doe de lamskoteletten in een schaal, zet ze onder met de inhoud van de kom, meng, dek af en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  • Spoel de courgettes af en snijd ze in de lengte in plakjes. Bestrijk ze met de overgebleven pesto en gril ze vervolgens ongeveer 5 minuten op de barbecue. Draai ze halverwege de bereidingstijd om. Blijf warm.
  • Bak de lamskoteletten 3 tot 4 minuten aan elke kant op de barbecue, voeg zout en peper toe en serveer direct, met de courgette.
Deel op social media: