Jamaican Jerk Chicken

Hier plaatsen we een  recept wat we tegen kwamen op de site van Serious Hot Fools specialisten in culinaire en American BBQ style.

1 Kilo kip (wij gebruiken graag dijfilet)

Voor de marinade heb je nodig

  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel pimentpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 eetlepels citroensap
  •  één madame Jeanette
  • zout en peper naar wens

Bereiding;

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en vermaal dit tot een pasta. Marineer het vlees minimaal 2 uur.
  • Grill het op een hete BBQ.
  • Lekker met een mango/komkommer salsa en gegrilde ananas. Wil je het echt Jamaicaans afmaken? Serveer het met gekruide rijst (oa met Tijm) en kidneybonen.

Voor een Vega versie vervang je de kip door Portobello’s.

 

Deel op social media: