Gegrilde Kippendijspiesen met Puntpaprika en Limoen

Je kunt kip op vele manieren bereiden op de BBQ, maar dit recept voor kip aan het is  toch wel het lekker!

Ingrediënten:

* Kippendijen
* Puntpaprika mix van 3 kleuren
* Ui
* Limoen
* Sla
* Perzik/abrikoos fruitazijn
* Barbecue Booster Italian rub
* Frietjes

Bereidingswijze:

  • Snijd de puntpaprika’s in stukjes en de ui in plakken. Halveer de limoenen.
  • Rijg de spiesen als volgt op: begin met een halve limoen, gevolgd door een stukje puntpaprika, een stukje kippendij, nog een stukje puntpaprika, ui, kippendij, en herhaal dit tot het einde van de spies. Eindig met een halve limoen.
  • Besprenkel de spiesen met de Barbecue Booster Italian rub.
  • Plaats de spiesen op het asado-rek van de braai en draai ze regelmatig een kwartslag totdat de kip gaar is.
  • Bereid ondertussen de sla door een klein beetje sla aan te maken met perzik/abrikoos fruitazijn.
  • Bak de frietjes.
  • Serveer de gegrilde kippendijspiesen met puntpaprika en limoen samen met de aangemaakte sla en frietjes.

Geniet van deze heerlijke gegrilde kippendijspiesen met puntpaprika en limoen, perfect voor een zomerse barbecue!

Deel op social media: