Vis torentje van de BBQ

Captain: Frans Bon is al crew lid van het Dutch BBQ Team  team sinds dag 1. Hij is medeverantwoordelijk voor de vele prijzen die in de loop van de jaren zijn gewonnen door het Dutch BBQ team. In het dagelijks leven werkt Frans bij Solina, daar komen de kruiden en smaakmakers van Degens vandaan waar Frans dit heerlijke recept voor u heeft bedacht.

Bereiding:

  • Gebruik / kies stevige vissoorten zoals zalm, victoriabaars, heilbot, schol, gamba, etc..
  • Portioneer filetjes / staartstukjes van ca. 60/70 gram zonder vel.
  • Kruid / marineer met verschillende smaken Dry Glazes (droogmarinades) van DEGENS met dezelfde dosering à 50 gram p/kg en gebruik voor iets meer glans DEGENS kruidenolie naar wens.
  • Stapel de stukjes vis afgewisseld met groente als courgette, aubergine of paprika voor een mooie kleurencombinatie en op de top een gepelde gamba.
  • Bouw dit geheel op tot ca. 400 tot 500 gram voor 1 à 2 personen.

Garings advies 

  • 25 à 30 minuten grillen indirect op de BBQ.
  • Na ’t garen kan de consument zelf een mooi bordje opmaken met verschillende gegrilde stukjes vis en groentes.
Deel op social media: