De tarbot is een van de smakelijkste en meest gewaardeerde vissen voor consumenten. Als toekomstbestendig alternatief voor wild gevangen tarbot, startte Seafarm uit Zeeland in 2008 met de ontwikkeling van een nieuwe tarbotkwekerij. Deze kwekerij is niet alleen erg energiezuinig maar ook zeer dier- en milieu vriendelijk. Dit hebben we bereikt door af te wijken van de standaard gedachten in de veehouderij en viskweek, en zelf innovatief te denken. Mede hierdoor is de kwekerij groen verklaard door de Nederlandse overheid en geldt als een internationaal voorbeeld. In januari 2022 heeft de tarbotkwekerij als eerste wereldwijd het ASC certificaat voor platvis mogen ontvangen. Hierbij een mooi recept met tarbot en Zeeuwse oesters voor op de BBQ.
Om te serveren, verwijdert u de vis uit de tarbotkooi met een scherp mes om eventueel vastzittende huid los te maken. Plaats deze eerst op een plank om de vis van het bot te halen. Verwijder eerst de randgraten met een scherp mes en druk aan beide randen naar beneden en weg van de vis. Snijd vervolgens de ruggengraat door en verwijder de filet zo geheel mogelijk van de hoofdgraten aan weerszijden. Dit kan zowel om te serveren als aan tafel. Leg schijfjes oester en daslookboter op de vis en laat deze smelten.