Geroosterde paling Griekse stijl

Stel je voor: een warme zomerdag aan de kust van Griekenland, de geur van de zee vermengd met de aroma’s van vers gegrilde vis zweeft door de lucht. Dit gerecht is een traditionele favoriet onder de Grieken, vooral wanneer er verse paling beschikbaar is. Maar maak je geen zorgen als je geen paling kunt vinden – elk soort zeevruchten werkt even goed.

Het geheim zit ‘m in de eenvoud. Laat de visboer het zware werk doen en de paling voor je schoonmaken. Geloof me, het is de moeite waard om dit delicate werk aan de professional over te laten. En als je wilt experimenteren, probeer dan de paling te grillen in plaats van te koken voor een extra dimensie van smaak en textuur. Wat je ook kiest, dit gerecht belooft een ware smaaksensatie te zijn die je meevoert naar de prachtige kusten van Griekenland, waar elke hap een herinnering oproept aan de zomerse geneugten van het leven.

Ingrediënten

  • 1 middel grote paling, schoongemaakt en gevild. (gebruik uitsluitend paling met het ESF label)
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels Griekse olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 recept ladolemono (Griekse olijfolie met citroendressing)
  • 1 eetlepel verse, gehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Vil en maak de paling schoon als de visboer dat niet voor je heeft gedaan.
  • Snijd de paling in stukjes of halveer hem.
  • Besprenkel het citroensap, de olijfolie, het zout en de peper en laat het vijftien minuten staan.
  • Rooster de vis ongeveer vijftien minuten op de grill, of tot hij helemaal gaar is.
  • Serveer de paling op een serveerschaal en giet de ladolemono erover.
  • Bestrooi met de peterselie en serveer onmiddellijk.

Eet smakelijk

 

Deel op social media: