GEGRILDE TARBOT MET KRUIDENBOTER

Gegrilde tarbot met kruidenboter, zo eenvoudig en superlekker. Deze vis wordt ook gekweekt. In Nederland zijn er twee tarbotkwekerijen. De tarbot geldt als een echte delicatesse. De tarbot wordt het hele jaar door aangevoerd. Hierbij een recept die u uitstekend op de BBQ kunt bereiden.

WAT HEB JE NODIG?

Voor 4 pers.

  • 1 tarbot schoongemaakt
  • 100 gr boter
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Halve citroen (sap en zeste)
  • Vleugje peper en zout

BEREIDING

  • Snijd de tarbot om de centimeter in tot op de graat. Smeer de vis in met een laagje olijfolie en kruid bij met peper en zout. Plaats de vis tussen een visgrillklem en leg hem op de BBQ. Kort en krachtig bakken is hierbij de boodschap.
  • Voor de kruidenboter doe je 100 gr boter in een vuurvaste schaal en laat deze zacht worden op de barbecue. Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met de peterselie en voeg knoflook, zeste en sap van de halve citroen toe. Kruid af met peter en zout.
  • Haal daarna de vis van de barbecue en kruid opnieuw met peper en zout. Leg de vis op een schaal en overgiet het geheel met de peterselieboter. Smullen maar!
EEN TOP RECEPTJE VAN BART DESMIDT VAN NJAM TV.
Deel op social media: