Gegrilde snoek of zeebaars

“In onze zoektocht naar eenvoudige en heerlijke recepten voor vis, zijn we gestuit op een geweldig recept voor snoek of zeebaars. Het geheim zit hem in de eenvoudige, maar smaakvolle marinade bestaande uit citroensap, olijfolie, knoflook en verse kruiden zoals oregano of tijm.

De filets van deze smakelijke vis met hun verrukkelijke witte vlees lenen zich uitstekend voor bereiding op de grill. Het proces begint met het marineren van de vis in een mengsel van citroensap, olijfolie, gehakte knoflook en een royale hoeveelheid verse kruiden naar keuze. Deze eenvoudige ingrediënten brengen de natuurlijke smaak van de vis naar voren en voegen een verfrissende citrusachtige toets toe.

Wanneer het gaat om gestreepte baars, is het opmerkelijk dat het vlees van nature zo vet is dat het een boterachtige smaak heeft. Bovendien behoudt het zijn vochtigheid tijdens het grillen, waardoor het resultaat sappig en smaakvol is. Wat deze vis extra aantrekkelijk maakt voor de grill, is dat het vlees stevig en vlezig genoeg is om de grilltemperaturen te weerstaan.

Of je nu kiest voor snoek of zeebaars, dit recept belooft een culinair genot met zijn perfecte balans van frisse citrustonen en de diepe aroma’s van verse kruiden. Een feest voor de zintuigen, deze gegrilde visfilets zijn een waar hoogtepunt voor liefhebbers van smaakvolle en moeiteloze gerechten.”

Ingrediënten

  • ¼ kopje extra vergine olijfolie
  • eetlepels vers geperst citroensap
  • Enkele takjes tijm of oregano
  • 2 teentjes knoflook, gebroken
  • ⅛ theelepel versgemalen peper
  • 4 filets baars, met vel (elk ongeveer 6 ons)
  • Grof zout
  • Verse bieslook, in stukjes van gesneden, voor garnering (optioneel)
  • Citroenpartjes, voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  • Marinade maken: Combineer olie, citroensap, tijm of oregano, knoflook en peper in een grote, ondiepe kom.  
  • Vis marineren: Voeg de vis toe aan de marinade en draai hem om; dek af met plasticfolie en plaats 30 minuten in de koelkast.
  • Vis grillen: Verhit een grill- of grillpan op middelhoog vuur. Haal de vis uit de marinade en laat het teveel afdruipen. Leg ze op de grill, met het vel naar beneden, en breng op smaak met zout. Grill tot het vel lichtbruin is en knapperig begint te worden.

  • Draaien en klaar met koken: Draai de filets voorzichtig om en kook tot ze goed bruin en gaar zijn (het midden is ondoorzichtig), 5 tot 6 minuten.

  • Garneer en serveer: Garneer eventueel met bieslook en partjes citroen. Serveer warm of op kamertemperatuur.

                                                                                                             

Deel op social media: