Gegrilde sashimi tonijnsteak

Dit recept kwamen we tegen op www.barbecuemarq.com van Marc Lechanteur. Een geweldig website met heerlijke BBQ-recepten.

Marc vertelt: Eigenlijk is dit niet echt een recept, maar het is wel een gruwelijk lekker stukje eten. Het begint eigenlijk allemaal met een hele mooie tonijn, in dit geval had ik een tonijnsteak van sashimi kwaliteit. Dat betekent dat de vis gewoon rauw gegeten kan worden en hooguit enkele dagen oud is. Ik kreeg dit mooie stukje tonijn van viswinkelonline.nl.

Eigenlijk wordt de tonijn alleen aangegrild aan alle kanten. Hij is van binnen dus nog grotendeels rauw. Daarna komt er een eenvoudige dressing op, snijd je het stuk in mooie plakken en kun je er direct van genieten. Je kan het combineren met een rijst of wokmaaltijd. Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 10 minuten en een bereidingstijd van 8 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado en, gasbarbecue.

BENODIGDHEDEN

  • Grillrooster of plancha

INGREDIËNTEN

  • 1 Sashimi kwaliteit tonijnsteak van 650 gram
  • Olijfolie
  • Zwarte sesamzaadjes
  • 1 Lente – ui
  • Zoutvlokken

INSTRUCTIES

  • Maak je barbecue aan voor grillen op een plancha of grillrooster. Zorg bij het gebruik van een rooster dat de vlammen de tonijn niet raken.
  • Smeer het rooster of de plancha in met olijfolie. Dat is het makkelijkste met wat keukenpapier.
  • Breng de barbecue op een temperatuur van ongeveer 180 graden
  • Haal de tonijnsteak uit de koeling en leg hem direct op de barbecue
  • Grill de tonijn aan elke kan kort aan, zodat je overal een halve centimeter gegrilde steak hebt. Mijn steak was ongeveer 8 centimeter dik.
  • Haal de steak van de gril en snijd in plakken van 1 centimeter.
  • Garneer de plakken met wat sesamzaadjes, lente ui en wat zoutvlokken
  • Smakelijk!
Deel op social media: