Forel van de BBQ

Forel is een zalmachtige zoetwatervis, je heb o.a. regenboogforel, beekforel dat zijn de lekkerste maar er nog wel een paar die geschikt zijn voor de BBQ. Forel is één van de gezondste vissen die je aan je maaltijd toevoegen.  Deze vis zit boordevol omega 3 en proteïne. Net als bij zalm bestaat het dieet van wilde forel vooral uit garnaaltjes en kreeftjes, wat de roze kleur geeft aan de vis.

Ingrediënten

  • schoongemaakte forel,  4 suks
  • 1 ui
  • olijfolie
  • knoflook of 2 teentjes
  • basilicum (enkele blaadjes)

Bereidingswijze


  1. Pel en hak de knoflook en ui fijn.
  2. Forel vullen met knoflook, ui, basilicum, zout en peper.
  3. Wikkel de forel vervolgens in een vel aluminiumfolie met een beetje olijfolie.
  4. Grill de forel ongeveer tien minuten op de barbecue.

 

Deel op social media: