Calamares Gevuld met Chorizo ​​en Haloumi

Heerlijke manier om calamares te eten, van de BBQ. Eenvoudig recept en ziet er indrukwekkend uit. Calamares is een inktvis. Vele soorten inktvis worden HIER beschreven.

INGREDIËNTEN

  • 4 calamari
  • 3/4 kop couscous
  • 200 g chorizoworst fijngehakt
  • 180 g haloumi geraspt (haloumi is een traditionele Cypriotische kaas gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk) Je kan deze kaas ook vervangen door cheddarkaas.
  • 50 g babyspinazie gesneden
  • 1 citroen fijngeraspt sap/geraspt
  • 1 citroen in partjes gesneden *om te serveren
  • 1/2 kopje lichtzure room
  • 1/2 kopje geroosterde paprika-puree

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de BBQ
  • Voeg couscous toe aan ½ kopje kokend water in een hittebestendige kom.
  • Laat 15 minuten staan ​​tot het vocht is opgenomen, gebruik een vork om de couscous los te maken.
  • Bak de chorizo ​​in 3-4 minuten bruin in een pan.
  • Voeg couscous, Haloumi, chorizo, spinazie, citroensap en schil toe en roer om te combineren.
  • Vul elke calamaresbuis met couscousmengsel
  • Grill op de voorverwarmde BBQ  aan beide kanten tot ze gaar zijn
  • Meng de paprikadip en zure room.
  • Snijd gevulde calamares in plakjes en serveer met dipsaus en partjes citroen.
Deel op social media: