Heerlijke manier om calamares te eten, van de BBQ. Eenvoudig recept en ziet er indrukwekkend uit. Calamares is een inktvis. Vele soorten inktvis worden HIER beschreven.
INGREDIËNTEN
4 calamari
3/4 kop couscous
200 g chorizoworst fijngehakt
180 g haloumi geraspt (haloumi is een traditionele Cypriotische kaas gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk) Je kan deze kaas ook vervangen door cheddarkaas.
50 g babyspinazie gesneden
1 citroen fijngeraspt sap/geraspt
1 citroen in partjes gesneden *om te serveren
1/2 kopje lichtzure room
1/2 kopje geroosterde paprika-puree
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de BBQ
Voeg couscous toe aan ½ kopje kokend water in een hittebestendige kom.
Laat 15 minuten staan tot het vocht is opgenomen, gebruik een vork om de couscous los te maken.
Bak de chorizo in 3-4 minuten bruin in een pan.
Voeg couscous, Haloumi, chorizo, spinazie, citroensap en schil toe en roer om te combineren.
Vul elke calamaresbuis met couscousmengsel
Grill op de voorverwarmde BBQ aan beide kanten tot ze gaar zijn
Meng de paprikadip en zure room.
Snijd gevulde calamares in plakjes en serveer met dipsaus en partjes citroen.