Kung Fu Crawfish

Kung Fu is de beroemde vechtsport uit China, en wist je dat Kung Fu letterlijk betekent “uitmuntend vaardig zijn in iets”? Nou, wij zijn uitmuntend vaardig in BBQ, en we hebben een onweerstaanbaar recept voor je!

Stel je voor: rivierkreeftjes  die perfect is gewokt op de BBQ, doordrenkt met rijke, rokerige smaken en een vleugje kruiden die je smaakpapillen laten dansen. Het water loopt je in de mond terwijl de aroma’s je tegemoet komen en je maag begint te rommelen van verwachting.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in ons Kung Fu BBQ-recept en bereid je voor op een smaakexplosie die je nooit zult vergeten. Dit is BBQ op zijn allerbest!

Ingrediënten

Marinade voor400 gr gekookte en gepelde rivierkreeften

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel mirin/rijstwijn
  • 1 theelepel maizena Kung Fu Saus
  • 1 theelepel sojasaus 1 theelepel Hoisinsaus
  • 1/2 theelepel sesamolie 1 theelepel balsamicoazijn
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel maizena

Overige ingrediënten 

  • 1/2 theelepel szechuan peper (Chinese peper)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gember (klein teentje)
  • 10 gedroogde chilipepers
  • 2 eetlepels olijfolie/zonnebloemolie
  • 3 lente-uitjes 50 gr ongezouten pinda’s
  • Rijst of noedels

Bereidingswijze

  • Laat de rivierkreeften nog één keer zwemmen in een marinade van sojasaus, rijstwijn en maizena.
  • Roer dat in een kom goed door elkaar en geef het 10-15 minuten.
  • Het maken van de Kung Fu Saus Mix in een kom de soja, Hoisinsaus, sesamolie, balsamicoazijn, suiker, maizena en szechuan peper totdat de suiker en maizena zijn opgelost.
  • Snijd de lente-uien, knoflook en gember in kleine stukjes.
  • Hit the wok Plaats de wok op de BBQ, draai de plate setter om voor de perfecte wokhouder.
  • Zorg dat de wok en BBQ rond de 220 °C zijn. Wil je weten of je wok heet genoeg is? Laat er een druppel water in vallen, deze moet meteen verdampen.
  • Doe de olijfolie in de wok en voeg de chilipepers toe, wok deze maximaal 1 minuut.
  • Voeg de gemarineerde rivierkreeft toe en wok deze niet meer dan 2-3 minuten. Voeg hierna de lente-uien, knoflook en gember toe en na een halve minuut kun je de saus erbij doen.
  • Roer de saus goed door zodat alles bedekt is.
  • Voeg als laatste pinda’s toe en it’s finger lickin’ good.
  • Serveer met rijst of noedels.
Deel op social media: