In dit gerecht worden gegrilde oesters gegarneerd met een verkoolde maïssalsa. Denk aan zilt, rokerig en zoet.
Ingrediënten
Vo0r de gegrilde maïssalsa:
2 koren suikermaïs, gepeld
2 jalapeño chilipepers
3 lente-uitjes
2 eetlepels boter, gesmolten
Grof zeezout
Vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels gehakte verse dille
Sap van 1 limoen, of meer naar smaak
Voor de oesters:
1 dozijn Zeeuwse oesters
3 eetlepels boter, gesmolten
Bereidingswijze
Verwarm de grill op de 300 graden.
Borstel en olie het grillrooster.
Maak de salsa:
Bestrijk de maïs met gesmolten boter en breng op smaak met zout en peper.
Plaats de maïs, chilipepers en lente-uitjes op het grillrooster en grill, draai indien nodig, totdat de maïs en lente-uitjes donkerbruin zijn en de chilipepers verkoold en blaren zijn.
Breng het over naar een snijplank om af te koelen.
Snijd de maïskorrels van de kolf en doe ze in een middelgrote kom. Verwijder de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd ze vervolgens in fijne blokjes. Snijd de lente-uitjes kruislings in dunne plakjes. Voeg de chilipepers en lente-uitjes toe aan de maïs.
Roer de dille, het limoensap en zout en peper naar smaak erdoor.
Opzij zetten. (De salsa kan enkele uren van tevoren worden gemaakt.)
Volgende stap
Open de oesters en zorg ervoor dat u de sappen niet morst.
Plaatse op een oesterrek. (Je kunt de oesters ook tussen de sporten van het grillrooster balanceren.)
Doe een lepel gesmolten boter in elke oester. Grill gedurende 3 tot 5 minuten, of tot de sappen borrelen.
5: Bestrijk elke oester met een lepel Charred Corn Salsa. Heet opdienen.