Gegrilde oesters met gegrilde maïssalsa

In dit gerecht worden gegrilde oesters gegarneerd met een verkoolde maïssalsa. Denk aan zilt, rokerig en zoet.

Ingrediënten  

Vo0r de gegrilde maïssalsa:

  • 2 koren suikermaïs, gepeld
  • 2 jalapeño chilipepers
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • Grof zeezout 
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels gehakte verse dille
  • Sap van 1 limoen, of meer naar smaak

Voor de oesters:

  • 1 dozijn Zeeuwse oesters
  • 3 eetlepels boter, gesmolten

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill op de 300 graden.
  • Borstel en olie het grillrooster.

Maak de salsa:

  • Bestrijk de maïs met gesmolten boter en breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats de maïs, chilipepers en lente-uitjes op het grillrooster en grill, draai indien nodig, totdat de maïs en lente-uitjes donkerbruin zijn en de chilipepers verkoold en blaren zijn.
  • Breng het over naar een snijplank om af te koelen.
  • Snijd de maïskorrels van de kolf en doe ze in een middelgrote kom. Verwijder de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd ze vervolgens in fijne blokjes. Snijd de lente-uitjes kruislings in dunne plakjes. Voeg de chilipepers en lente-uitjes toe aan de maïs.
  • Roer de dille, het limoensap en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Opzij zetten. (De salsa kan enkele uren van tevoren worden gemaakt.)

Volgende stap

  • Open de oesters en zorg ervoor dat u de sappen niet morst.
  • Plaatse op een oesterrek. (Je kunt de oesters ook tussen de sporten van het grillrooster balanceren.)
  • Doe een lepel gesmolten boter in elke oester. Grill gedurende 3 tot 5 minuten, of tot de sappen borrelen.

5: Bestrijk elke oester met een lepel Charred Corn Salsa. Heet opdienen.

Deel op social media: