Zeeuwse ui | kruidnagel | noordzeekrab by restaurant Inter Scaldes***

Een gerecht van Paul de Groote en Ruben van HelvertRestaurant Inter Scaldes*** wat we tegen kwamen op de site van WBQA vriend YAKINIKU

INGREDIËNTEN

  • 4 middelgrote Zeeuwse uien
  • 3 kg Noordzeekrab
  • 60 kruidnagels
  • 80 gr roomboter
  • 150 gr parmezaanse kaas
  • court bouillon
  • zout

BEREIDING

  • Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je Kamado tot 145°CWanneer de Kamado op temperatuur is plaats je de pro set in de Kamado, voor dit recept werk je met indirecte hitte. Plaats het hitteschild op het laagste niveau en het rooster op het hoogste niveau.
  • Steek in elke ui 15 kruidnagels en laat de uien daarna voor ongeveer 75 minuten gaar worden in de Kamado op het rooster.
  • Kook ondertussen de krabben in een court bouillon en haal daarna de scharen en poten leeg.
  • Wanneer de uien gaar zijn snijd je de kapjes van de uien en lepel je de uien ui, bewaar dit. Laat hierbij de binnenste ring zitten!
  • Pureer vervolgens de inhoud van de uien met de boter en breng op smaak met zout.
  • Meng vervolgens de puree met de krab en vul de uien hiermee terug op. Rasp wat parmezaanse kaas over de bovenkant van de uien en zet ze nog even terug in de Kamado voor ongeveer 4 minuten.
Deel op social media: