Sint-jakobsschelpen van BBQ

Dit heerlijke, gemakkelijke recept voor sint-jakobsschelpen is perfect voor de BBQ. Leg ze gewoon op het houtskool en laat de magie gebeuren.

INGREDIËNTEN

  • 12 sint-jakobsschelpen, bijgesneden, met de schelpen
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ bosje verse bladpeterselie, blaadjes geplukt

VOOR DE CHILI-KNOFLOOKBOTER

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram gezouten boter
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 verse rode peper
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de BBQ, rond de 200 graden
  • Verspreid houtskool over de bodem van je BBQ in een vlakke en gelijkmatige laag
  • De sint-jakobsschelpen worden direct op de houtskool gegrild, dus het maakt niet uit welke barbecue techniek je hier gebruikt.
  • Begin met het maken van de chili-knoflookboter, wat je op de barbecue kunt doen.
  • Hoe langer die smaken bij elkaar blijven, hoe beter. Doe de olie en boter in een pan om te smelten. Hak intussen de knoflook en de chili fijn (bewaar de zaadjes als je van pittig houdt) en doe ze samen met de zwarte peper in de gietijzeren pan. Roer goed door, laat alle ingrediënten feestvieren en zet apart.
Hoe maak je een coquille schoon?
Haal de coquille uit de schelp en verwijder het membraan. Je hebt als het goed is nu alleen nog de coquille zelf en een oranje zakje, ook wel het koraal genoemd. daarin zit het kuit van de coquille. Spoel de coquille schoon onder koud water en hij is klaar voor gebruik!
  • Leg de schelpen met de sint-jakobsschelpen op een schaal en schenk er een scheutje witte wijn bij.
  • Plaats elke schelp met een tang rechtstreeks op de grijze kolen en plaats ze voorzichtig zodat ze niet kunnen omvallen.
  • Dek af met het deksel en bij een Kamado doe de klep dicht en grill de sint-jakobsschelpen gedurende 4 tot 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Draai de sint-jakobsschelpen halverwege met een tang. Leg de schelpen voorzichtig op een serveerschaal en besprenkel ongeveer 1 eetlepel van de gesmolten chili-knoflookboter over elke gouden sint-jakobsschelp.
  • Hak de peterselieblaadjes grof en strooi ze erover. Serveer meteen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN COQUILLES EN SINT JACOBSSCHELPEN?

Coquilles zijn de stukken vlees in de Sint-Jakobsschelp . De smaak van het vlees is zacht, sappig en ietwat zoet. Je kunt ze met schelp en al kopen, maar de coquilles zijn ook los verkrijgbaar.
Deel op social media: