Oesters Rockefeller op de BBQ

Het recept van  oesters Rockefeller komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 gecreëerd zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat men daar escargots (slakken) wilde bereiden, maar de slakken waren op. Toen hebben ze daarvoor in de plaats maar oesters genomen. Ze hebben de oesters vernoemd naar de destijds rijkste man van Amerika, namelijk John D. Rockefeller. Dit omdat het een rijk gerecht was.  

INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

Verwarm de Kamado BBQ naar 200 a 225 graden

  • 12 Umami oesters
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram verse spinazie
  • 5 gram peterselie
  • 1 lente-uitje
  • 50 gram roomboter
  • 1 el paneermeel grof [panko]
  • 1 el Pernod
  • 1 tl Tabasco
  • 15 gram Parmezaanse kaas, geraspt

BEREIDINGSWIJZE 

  • Open eerst alle oesters, laat het vocht wel in de oesters zitten.
  • Hak de knoflook, spinazie, peterselieblaadjes en lente-ui fijn. Doe dan de boter, Pernod en tabasco erbij en meng alles met elkaar. Verdeel het mengsel over de geopende oesters en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en het paneermeel.
  • Leg de oesters op het rooster van de BBQ. Doe de deksel dicht.
  • Ongeveer 6 a 8 minuten tot de topping goudbruin is. (Dat kan per BBQ een beetje verschillen)
Deel op social media: