Oester met garnaal en fine champagne saus

Tijdens de barbecue workshop wedstrijd van barbecueplein.nl/  Werd door de grillmasters  een aantal geweldige recepten bereid. Hierbij een die we u niet willen onthouden.

Saus:

  • 2 sjalotten
  • 1 glas prosecco of champagne
  • 1 blokje visbouillon knorr
  • 500 ml room
  • Beetje roux om te binden

Zeeuwse oesters

  • Zeeuwse oesters te bestellen HIER
  • Gemalen emmentaler kaas
  • Haring of homkuit eitjes
  • Alfila cress

Bereiding

  • Snij sjalotten zeer fijn , en stoof aan in weinig boter
  • Blus met de champagne en laat inkoken tot 1/3 over blijft
  • Plaats de oesters op de kolen, tot ze opengaan en breek ze verder open met een oestermesje
  • Spaar de jus en zeef die
  • Voeg nu de jus aan de champagne toe alsook de room
  • Voeg blokje knorr toe en laat opkoken tot gewenste dikte of bind met roux
  • Doe in elke oesters een beetje garnaal en overgiet met de saus en gemalen kaas
  • Plaats nog een 5 tal minuutjes op de bbq onder gesloten deksel
  • Werk af met de haring eitjes en de alfilla cress
  • Serveer op diepe plateau met broodkruim eronder tegen het omvallen

 

 

Deel op social media: