Mosselenspiesjes op de BBQ

Het mosselseizoen loopt van half juli tot half april, dus niet alleen tijdens maanden met een r zoals vroeger wel beweerd werd. De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van het aanbod en de kwaliteit van de mosselen, wat weer samenhangt met het weer in het voorjaar. Hieronder vindt u een mooi recept. Makkelijk voor te bereiden en snel te serveren als uw gasten er zijn

Ingrediënten:

  • 1 kg verse mosselen
  • 150g gerookt spek (of ham)
  • Olijfolie
  • Spies
  • Zout en peper

Bereidingswijze 

  • Was en maak de mosselen schoon.
  • Open ze vervolgens op hoog vuur en haal het vruchtvlees uit de schelpen.
  • Neem twee mosselen en wikkel ze in een plakje bacon/ham en spies ze dan door.
  • Verwarm je BBQ.
  • Bestrijk je spiesjes met olie en gril ze aan beide kanten op de BBQ.
  • Serveer met aiolisaus
Deel op social media: