Langoustine | cajun-boter

Een YAKINIKU® Shichirin is een traditionele Japanse tafelgrill. “Beefing up the people”, is het motto van de Japanners. Mensen samenbrengen, de tafel vullen met lekker eten en lekker grillen. Grillen op een Shichirin is niet zomaar barbecueën. Dit is een heel andere discipline. Verfijnder, eleganter en kleiner.  Wij vonden op de site van onze vriend Yakiniku het volgende recept.

INGREDIËNTEN

– ½ teentje gepelde knoflook
– 1 tl gerookt zout
– 50 g boter
– 1 tl cajunpeper
– Citroen
– 12 langoustinen

Bereidingswijze

  • Steek een bedje van houtskool aan in je Shichirin en voeg een laag Binchotan toe. Wacht tot de Binchotan gloeiend heet is. Plaats dan je grill erop.
  • Begin nu met het maken van cajunboter. Rasp het teentje knoflook en voeg deze samen met de cajunpoeder, het rookzout en de boter toe.
  • Leg je langoustines plat op een snijplank en snijd de schelpen in de lengte door met een scherp mes – snijd ze voor driekwart in, niet allemaal. Open ze in vlinderstijl en maak ze voorzichtig plat met de hiel van je hand.
  • Kruid de langoustines met peper en zout en leg ze 2 minuten op de Shichirin en vervolgens 30 seconden op hun rug alvorens ze op een serveerschaal te leggen. Voeg de boter toe als ze op hun rug liggen.
  • Serveer de langoustines met een citroen, die je ook eerst op de Shichirin kunt leggen.

 

Deel op social media: