Kokkels met aioli op de BBQ

De Waddenzee kokkel is een zeer smaakvol schelpdier en bezit relatief veel vlees. Opvallend is dat de Nederlanders deze weinig consumeren maar wel raad weten met mosselen. De Waddenzee kokkel wordt vooral geëxporteerd naar zuidelijke delen van Europa. Het is een traktatie en is overigens betaalbaar. Probeer dit recept maar eens het is gewoon heel lekker.

Ingrediënten

  • 20 kokkels (zak)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 150 ml olijfolie
  • 1 eet lepel mosterd
  • 1 eetlepel witte azijn
  • het sap van een halve citroen
  • zout en peper
Voorbereiding: 
  • Maak de aioli door de eidooiers met de knoflook, mosterd en azijn in een slakom te mengen. Klop tot je een homogene bereiding krijgt. Seizoen. Voeg de olie toe en klop constant om een ​​glad mengsel te verkrijgen. Giet het citroensap erbij en meng voorzichtig. Bewaar de saus in de koelkast. 
  • Verwarm vervolgens de BBQ.
  • Was en kook de kokkels in een pan tot ze open zijn.
  • Bewaar schelpen die vlees bevatten.
  • Besprenkel ze met saus en leg ze op de barbecue.
  • Kook ze opnieuw tot de aioli gesmolten is.
Deel op social media: