Gegrilde Kreeftstaart met Citroenboter

Citroen Boter

Het echte geheimvan dit recept voor gegrilde kreeftenstaarten is de citroenboter. Kreeftenstaarten zelf zijn behoorlijk fantastisch en vlezig, maar de boter gaat echt een tandje hoger. De kruiden erin vermengd met de zuurheid van de citroen.

Ingrediënten

  • 1/4 kopje boter, gesmolten
  • Sap van 1/2 citroen
  • el verse tijm
  • teen knoflook, fijngehakt  
  • 1/8 tl zeezout
  • 1/8 tl paprikapoeder
  • kreeftenstaarten
  • el avocado-olie
  • Zeezout
  • Grond zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur.
  • Meng gesmolten boter, citroensap, tijm, knoflook, zeezout en paprikapoeder en zet apart
  • Knip met een keukenschaar in de lengte door het midden van de zachtere bodemschalen van de kreeftenstaarten. Pas op dat u niet door de bovenste schelpen snijdt.
  • Bestrijk de gesneden kant met avocado-olie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de staarten met de snijkant naar beneden op de hete grill gedurende 5 minuten, totdat de bovenste schelpen helderrood zijn.
  • Draai de staarten om en schep het citroenbotermengsel op elke staart
  • Grill nog 4-5 minuten.
  • Serveer de kreeftenstaartjes met de rest van de citroenboter.
Deel op social media: