BBQ-garnalensticks met groene kruidensalsa

“Stel je een heerlijke variatie voor op de klassieke garnalen op de barbecue. Ontdek de verrukkelijke wereld van BBQ-garnalensticks, vergezeld van een smaakvolle groene kruidensalsa die gegarandeerd de ster van jouw barbecue zal worden. Bereid deze smaakexplosie voor en bewaar ze in de koelkast tot het moment supreme, wanneer jouw gasten arriveren. Eenmaal op de hete roosters van de barbecue, hebben deze sticks slechts enkele minuten nodig om te transformeren tot sappige, perfect gegrilde meesterwerken. Een onweerstaanbare traktatie die jouw barbecue-avond tot een culinair hoogtepunt zal brengen.”

Ingrediënten

  • 12 grote reuzengarnalen
  • olijfolie

Voor de salsa

  • 1 kopje verse bladpeterselie
  • 1 eetl verse bieslook
  • 1 eetl verse munt
  • 1/4 rode ui (fijngesneden)
  • 1 theelepel kappertjes (gehakt)
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1/2 citroen (uitgeperst)

Bereidingswijze

  • Om salsa te maken, hak je de kruiden grof. Doe de overige ingrediënten in een kom en breng ze goed op smaak.
  • Verwijder de koppen en schelpen van de garnalen en laat de staarten intact. Trek het spijsverteringskanaal eruit.
  • Rijg de garnalen aan spiesjes door het scherpe uiteinde van de spies in de onderkant van de staart te drukken en voorzichtig door de lengte van het lijf te duwen.
  • Verhit een barbecue- of grillplaat. Bestrijk de garnalen lichtjes met olijfolie en breng ze goed op smaak. Laat 2-3 minuten grillem,  vaak keren, tot het net gaar is. Doe het mengsel op een bord en schep er groene kruidensalsa over.
Deel op social media: