BBQ-garnalen en Burrata-toast

Hierbij plaatsen we een recept van Kelly Fields, BBQ-garnalen en Burrata-toast in New Orleans-stijl. Kelly Fields heeft (en is de chef) een restaurant bakkerij van chef. Ze is bekroond met de James Beard Award. Dit is wat ze te zeggen had over haar BBQ-garnalen en burrata- toast. Een goed brood is de basis van een geweldig gerecht. En de saus ruikt en smaakt zoals ik het uit mijn jeugd herinner. De achtertuin bij eb,  een overvloed van de wateren die ons omringen.”

Ingrediënten

  • Voor de barbecuesaus:
  • 3 kopjes garnalenkoppen (sommige kunnen worden gereserveerd van de garnalen die voor het recept zijn gebruikt)
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 720 ml Worcestershiresaus
  • 1/4 kopje versgemalen zwarte peper
  • 1 /4 kopje Creoolse kruiden
  • 3 hele kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • Sap van 2 citroenen

Voor de garnalen:

  • 30 ml extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels gehakte knoflook
  • 450 g garnalen, schelpen erop, kop verwijderd en gereserveerd voor de barbecuesaus
  • 600 ml barbecuesaus
  • 450 g  ongezouten boter, in blokjes gesneden
  • Zout, naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak

Om te serveren:

  • 6 dikke plakjes van je favoriete zuurdesembrood
  • 100 gram burratakaas
  • Zachte, malse gemengde groenten
  • Rauwe bieten, in dunne plakjes gesneden op een mandoline

Bereidingswijze 

Voor de barbecuesaus:

  • Verhit olijfolie in een middelgrote sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Zodra de olie glinstert, voeg je de garnalenkoppen toe en bak je ze tot ze helderrood zijn, ongeveer 3 minuten.
  • Voeg Worcestershiresaus, zwarte peper, Creoolse kruiden, kruidnagel, laurierblaadjes en citroensap toe.
  • Laat het mengsel aan de kook komen en blijf sudderen tot het met de helft is ingekookt, ongeveer 15 minuten.
  • Zodra het volledig is ingekookt, haal je het van het vuur, zeef je door een chinois en zet je opzij.

Voor de garnalen:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot deze glinstert.
  • \Voeg de knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 2 minuten, en voeg dan de garnalen toe.
  • Bak de garnalen ongeveer 90 seconden, voeg dan de barbecuesaus toe en laat ongeveer 4 minuten sudderen, totdat de garnalen bijna volledig gaar zijn.
  • Voeg de boter beetje bij beetje toe en roer om het te laten smelten. Zodra de boter is gesmolten, zet je het vuur laag en proef je of er kruiden zijn.
  • Voeg naar wens zout en peper toe. Haal van het vuur.

Maak ondertussen de Burrata Toast

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand en zet een ovenrek in de middelste stand.
  • Bestrijk beide zijden van elk sneetje zuurdesembrood licht met olie en kruid ze.
  • Rooster gelijkmatig gedurende ongeveer 2 minuten aan elke kant, tot het brood licht geroosterd is.
  • Haal van het vuur en bestrijk één kant van elk plakje royaal met burrata.
  • Plaats de kaastoast terug onder de grill tot hij bubbelt en goudbruin is, ongeveer 1 minuut.
Smoor de  kaasachtige toast met garnalen en barbecuesaus. Bestrooi met groen en gesneden bieten en serveer.

Dit heerlijke recept met foto vonden we op seriouseats.com

Deel op social media: