Adobo-tequila grilled Gamba’s

Hierbij een recept van Jord Althuizen uit het boek Smokey Goodness Brand New BBQ. Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness.  In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. Hierbij zijn recept met Garnalen.

INGREDIËNTEN
  • 6 garnalen, maat 6-8 (gepeld + kop en staart eraan)
  • 2 limoenen, in partjes
  • 1 handje korianderblaadjes
VOOR DE ADOBOMARINADE
  • 200 gr chipotlepepers in adobosaus
  • 100 gr honing
  • 60 ml Tequila 1519
  • 60 ml Cointreau/triple-sec
  • 40 ml olijfolie
  • 2 limoenen, het sap
  • 0,33 bussel koriander
  • Zout naar smaak
  • Keukenmachine of staafmixer
  • BBQ of grill met gietijzeren rooster voor direct grillen
  • 8 metalen spiezen.

BEREIDEN

  • Meng voor de marinade alle ingrediënten en pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde pasta. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.

 

  • Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Haal de garnalen uit de koelkast, spies ze van staart tot kop aan de metalen spiezen zodat ze recht blijven tijdens het grillen. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar. Serveer met de limoenpartjes en wat verse koriander
Deel op social media: