- 1 pond ( 500 g ) koningsoesterzwammen
- 340 g spek , in stukjes van 2,5 cm gesneden
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1/4 kop (60 ml) teriyakisaus
Bereidingswijze
- Zet uw BBQ aan
-
Snijd de champignons in stukken van 2,5 cm en houd de stukken naast elkaar, zodat je de champignons aan een spies kunt reconstrueren.
-
Rijg de stukken champignons aan metalen of houten spiesjes en wissel de champignons af met 1 tot 2 stukjes spek. Als de paddenstoelen zijn ingeregen, moeten ze een reconstructie van zichzelf zijn, met spek ertussen.
-
Plaats het grillrooster op zijn plaats, dek de grill af en laat 5 minuten voorverwarmen.
-
Maak het grillrooster schoon en olie het
-
Plaats de champignons direct boven de hete kant van de grill en grill ze, vaak kerend en 2 tot 3 keer bestrooid met zout en peper tijdens het grillen, tot de champignons volledig zacht en bruin zijn aan de buitenkant en het spek knapperig is, in totaal ongeveer 15 minuten.
-
Bestrijk de champignons met teriyakiglazuur en kook gedurende 30 seconden. Draai en bestrijk de tweede kant met teriyaki en bak nog 30 seconden langer. Haal van de grill en laat 1 tot 2 minuten rusten.
-
Bestrijk met extra glazuur en serveer onmiddellijk.