Koningsoesterchampignons met spek en teriyakiglazuur

Champignons worden in yakitori-restaurants vaak in hun geheel aan een spies geprikt en zachtjes gegrild. Door plakjes spek af te wisselen met champignons, krijgt de champignonsmaak en blijft deze vochtig. Een zoet en hartig glazuur rondt de smaken af.

Ingrediënten

 • 1 pond ( 500 g ) koningsoesterzwammen
 • 340 g spek , in stukjes van 2,5 cm gesneden
 • Zeezout en versgemalen zwarte peper
 • 1/4 kop (60 ml)  teriyakisaus

Bereidingswijze

 1. Zet uw BBQ aan
 2. Snijd de champignons in stukken van 2,5 cm en houd de stukken naast elkaar, zodat je de champignons aan een spies kunt reconstrueren.

 3. Rijg de stukken champignons aan metalen of houten spiesjes en wissel de champignons af met 1 tot 2 stukjes spek. Als de paddenstoelen zijn ingeregen, moeten ze een reconstructie van zichzelf zijn, met spek ertussen.

 4.  Plaats het grillrooster op zijn plaats, dek de grill af en laat 5 minuten voorverwarmen.

 5. Maak het grillrooster schoon en olie het

 6. Plaats de champignons direct boven de hete kant van de grill en grill ze, vaak kerend en 2 tot 3 keer bestrooid met zout en peper tijdens het grillen, tot de champignons volledig zacht en bruin zijn aan de buitenkant en het spek knapperig is, in totaal ongeveer 15 minuten.

 7. Bestrijk de champignons met teriyakiglazuur en kook gedurende 30 seconden. Draai en bestrijk de tweede kant met teriyaki en bak nog 30 seconden langer. Haal van de grill en laat 1 tot 2 minuten rusten.

 8. Bestrijk met extra glazuur en serveer onmiddellijk.

Deel op social media: