Indonesisch gehaktbrood

Ingrediënten:
– 750 gram gehakt, half om half
– 8 el paneermeel
– 1 ei, los geklopt
– 3 tl knoflookpoeder
– 2 el laos
– 2 el gemberpoeder
– 3 el sambal oelek
– ketjap manis (2x 1/4 cup)

Doe 1/4 cup water samen met 1/4 cup ketjap manis bij elkaar en zet apart. Meng de overgebleven ingrediënten met door elkaar en doe alles in een vorm. Schenk als laatste het mengsel van water en ketjap over het gehakt.

Indien het gehaktbrood pittiger mag, dan het aantal eetlepels met sambal verhogen.

Maak de smoker klaar voor 120 graden Celsius.
Let de vorm met gehakt in de smoker en laat het voor 1,5 uur garen in de smoker. Haal het gehakt uit het vorm en leg nog voor 15 min terug op de smoker.

Serveer samen met rijst en wat sate saus.

Eet smakelijk!

 

bron: Christian Siegers

Deel op social media: