Asian Bun & BBQ buikspek

Op de website van onze vriend Verstegen Kruiden & Sauzenvonden we een leuk recept voor de BBQ. Asian Bun & BBQ buikspek. Het recept is voor 20 broodjes.  Wilt u de broodjes met extra pit maakt dan de Asian Bun & BBQ sauce aan met azijn en gesneden verse chili.

Ingrediënten

  • 1kg Varkensbuik z/b z/z
  • 20g Verstegen Pure Spicemix del Mondo Kaapse Kruiden 270 g Jar
  • 4g Verstegen zeezout 1100 g pot
  • 300ml Verstegen Asian Bun & Bbq Sauce 875 ml fles
  • 1piece Vacuumkookzak
  • 1dl Witte wijnazijn
  • 100g Suiker (kristal)
  • Zout (naar smaak)
  • 200g Komkommer
  • 200g Winterpeen
  • 200g Taugé
  • 200g Rode kool
  • 20piece Gua bao
  • Cress naar keuze
  • 1piece Verse chili peper

Bereidingswijze

  • Marineer het buikspek met de Spicemix del Mondo – Kaapse Kruiden, het Zeezout en 200 ml Asian Bun & Bbq Sauce. Vacumeer en gaar het buikspek op 68 graden voor 24 uur in de röner.
  • Kook een zoetzure marinade van de azijn, suiker en zout. Laat afkoelen.
  • Verwijder het zaad uit de chili peper. Snijd de chili peper, komkommer, en winterpeen julienne, meng met de taugé en voeg de zoetzure marinade toe.
  • Snijd de buikspek in plakken en grill op de BBQ. Lak de gegrilde plakken met de overige 100 ml Asian Bun & Bbq Sauce.
  • Stoom de broodjes warm, vul met gesneden rode kool en uitgelekte zoetzure groente, beleg met een plak buikspek en maak af met cress naar keuze.

 

Deel op social media: