Vlamgeroosterde spruitjes met venkel en serranoham

Vuur-geroosterde spruitjes ontmoeten gegrilde venkel en knapperige Serranoham, resulterend in een harmonieus samenspel van smaken.

Ingrediënten

  • 1 pond spruitjes, bijgesneden en gehalveerd
  • 1 venkelknol, dun geschaafd met een mandoline
  • 4 plakjes Serranoham, gerold en in linten gesneden
  • 2 eetlepels. extra vergine olijfolie
  • ½ eetl. Balsamico azijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Bereid de grill voor op koken op middelhoog vuur, ongeveer 250 graden.
  • Plaats een groentegrilmand op de grill om voor te verwarmen.
  • Meng in een middelgrote mengkom de spruitjes met 1,5 eetl. olijfolie en ½ el. Balsamicoazijn. Meng de gesneden venkel met de resterende olijfolie in een kleine kom.
  • Doe de spruitjes in de groentemand en laat ze ongeveer 10 minuten grillen, af en toe roeren, tot ze zacht en licht verkoold zijn.
  • Voeg de plakjes venkel en serranoham toe en grill ze nog 3-5 minuten tot de venkel zacht is en de ham knapperig begint te worden.
  • Haal het mengsel van de grill, voeg zout en peper naar smaak toe en serveer onmiddellijk
Deel op social media: